Lokeren smeert jong Anderlecht al nederlaag aan

Anderlecht is zijn jacht op een derde landstitel op een rij met een valse noot begonnen. Lokeren was in het Vanden Stockstadion met 2-3 te sterk. Hans Vanaken was de uitblinker met twee goals. Guillaume Gillet miste een strafschop.

De openingsfase had weinig te bieden, maar na de 0-1 van debutant Vanaken, na een fraaie voorzet van Remacle, brak de match helemaal open. Anderlecht verloor Kljestan met een wonde aan zijn oor en bracht het 16-jarige talent Tielemans. Diens complexloze stijl bracht wat meer schwung bij Anderlecht, waar de 18-jarige Mbemba ook complexloos speelde in de verdediging. Suarez en Gillet troffen de paal, toen Tielemans de stilstaande fases voor zijn rekening nam. Praet schoot ook nog hoog over en op de vuisten van Copa.

In de rust kwam Armenteros de onzichtbare Cyriac vervangen, maar ook hij zat in de zak van de Lokeren-defensie. Het waren de tieners die de kar trokken voor de kampioen. Een klaarkijkende Tielemans vond Suarez, Bruno rondde af. Lokeren was niet van slag. Een aanval uit het boekje eindigde weer bij Vanaken, die formidabel uithaalde: 1-2. Bij de 1-3 van Remacle werd de defensie van Anderlecht opnieuw te kijk gezet. Een penalty bracht Anderlecht weer in de match. Gillet nam zijn verantwoordelijkheid. Na een lichte duw van De Pauw kreeg Anderlecht dé kans om vanaf de stip alsnog een punt uit zijn eerste match te puren. Maar nu miste Gillet wel. Anderlecht miste vorig seizoen ook al heel wat strafschoppen en ook nu kostte een gemiste elfmeter paars-wit dus al een punt.

Goals: 19' Vanaken (0-1), 55' Bruno (1-1), 63' Vanaken (1-2), 71' Remacle (1-3), 76' Gillet (2-3, pen.)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Mbemba, Gillet, Suarez, Kljestan (25' Tielemans), de Zeeuw (69' Acheampong), Praet, Bruno, Cyriac (45' Armenteros)
Lokeren: Copa, Odoi, Taravel, Maric, Scholz, De Pauw (92' Saglik), Persoons, Overmeire, Vanaken (90' Dutra), Remacle (78' Trompet), Harbaoui
Gele kaarten: 56' Odoi, 62' Remacle
Scheidsrechter: Luc Wouters
Toeschouwers: 26.000

Sporza

lokeren jupilerproleague

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...