Lokeren smeert jong Anderlecht al nederlaag aan

Anderlecht is zijn jacht op een derde landstitel op een rij met een valse noot begonnen. Lokeren was in het Vanden Stockstadion met 2-3 te sterk. Hans Vanaken was de uitblinker met twee goals. Guillaume Gillet miste een strafschop.

De openingsfase had weinig te bieden, maar na de 0-1 van debutant Vanaken, na een fraaie voorzet van Remacle, brak de match helemaal open. Anderlecht verloor Kljestan met een wonde aan zijn oor en bracht het 16-jarige talent Tielemans. Diens complexloze stijl bracht wat meer schwung bij Anderlecht, waar de 18-jarige Mbemba ook complexloos speelde in de verdediging. Suarez en Gillet troffen de paal, toen Tielemans de stilstaande fases voor zijn rekening nam. Praet schoot ook nog hoog over en op de vuisten van Copa.

In de rust kwam Armenteros de onzichtbare Cyriac vervangen, maar ook hij zat in de zak van de Lokeren-defensie. Het waren de tieners die de kar trokken voor de kampioen. Een klaarkijkende Tielemans vond Suarez, Bruno rondde af. Lokeren was niet van slag. Een aanval uit het boekje eindigde weer bij Vanaken, die formidabel uithaalde: 1-2. Bij de 1-3 van Remacle werd de defensie van Anderlecht opnieuw te kijk gezet. Een penalty bracht Anderlecht weer in de match. Gillet nam zijn verantwoordelijkheid. Na een lichte duw van De Pauw kreeg Anderlecht dé kans om vanaf de stip alsnog een punt uit zijn eerste match te puren. Maar nu miste Gillet wel. Anderlecht miste vorig seizoen ook al heel wat strafschoppen en ook nu kostte een gemiste elfmeter paars-wit dus al een punt.

Goals: 19' Vanaken (0-1), 55' Bruno (1-1), 63' Vanaken (1-2), 71' Remacle (1-3), 76' Gillet (2-3, pen.)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Mbemba, Gillet, Suarez, Kljestan (25' Tielemans), de Zeeuw (69' Acheampong), Praet, Bruno, Cyriac (45' Armenteros)
Lokeren: Copa, Odoi, Taravel, Maric, Scholz, De Pauw (92' Saglik), Persoons, Overmeire, Vanaken (90' Dutra), Remacle (78' Trompet), Harbaoui
Gele kaarten: 56' Odoi, 62' Remacle
Scheidsrechter: Luc Wouters
Toeschouwers: 26.000

Sporza

lokeren jupilerproleague

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...