Van Holsbeeck: "Nieuwe ploeg met voorrang voor eigen jeugd"

Donderdagnamiddag vond de jaarlijkse persconferentie van RSC Anderlecht plaats. Voorzitter Roger Vanden Stock, Herman Van Holsbeeck, Philippe Collin, John van den Brom en de CEO van de nieuwe sponsor Bwin stelden samen het seizoen 2013-2014 voor…Na voorzitter Roger Vanden Stock was het woord aan Herman Van Holsbeeck. De algemeen manager van RSC Anderlecht blikte kort terug op de mooie prestaties van vorig seizoen, om nadien vooruit te kijken naar het aanstaande voetbaljaar. ‘Met de titel, de halve finale in de beker en een mooie prestatie in de Champions League mogen we tevreden terugblikken op het vorige seizoen,’ opent Herman van Holsbeeck. 


‘Maar zeker even belangrijk was de doorstroming van de jeugdspelers Dennis Praet en Massimo Bruno naar de eerste ploeg. Zij hebben zich op een jaar tijd schitterend ontwikkeld en zullen ook volgend seizoen een belangrijke schakel zijn in het team van John van den Brom,’ aldus de algemeen manager.


‘Volgend seizoen staan we voor een jaar waar we een nieuwe ploeg moeten bouwen met voorrang voor eigen jeugd,’ gaat Herman Van Holsbeeck verder. ‘We gaan ons nog versterken waar het nodig is, maar enkel als het echte versterkingen zijn. We gaan niet kopen om te kopen.’ Ook dit jaar staat bij paars-wit de verdere ontwikkeling en omkadering van de spelers centraal. ‘We gaan dit jaar de omkadering van de jeugdspelers en de A-kernspelers op elkaar afstemmen,’ zegt Herman Van Holsbeeck. ‘Ook de medische en sociale omkadering wordt verder uitgebouwd. Een club als Anderlecht moet creatief zijn en een goede begeleiding kan dan het verschil maken.’


Ten slotte gaat de algemeen manager dieper in op de uitbreiding en samenwerking tussen de marketing en de communicatie van de club. ‘Op commercieel en communicatie vlak hebben we vorig seizoen grote inspanningen gedaan voor alle RSCA media,’ aldus Herman van holsbeeck. ‘Het hoge bereik is ook interessant voor onze commerciële partners, die steeds meer in dialoog wensen te gaan met onze fans. Dit doen we via de uitbouw van het digitaal platform van de club. We zullen dus nog meer inhoud produceren om de supporters nog dichter bij de club brengen, zodat deze de club dagelijks nog beter kunnen beleven,’ besluit de algemeen directeur.

RSCA.be

vanholsbeeck

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...