Van Holsbeeck: "Nieuwe ploeg met voorrang voor eigen jeugd"

Donderdagnamiddag vond de jaarlijkse persconferentie van RSC Anderlecht plaats. Voorzitter Roger Vanden Stock, Herman Van Holsbeeck, Philippe Collin, John van den Brom en de CEO van de nieuwe sponsor Bwin stelden samen het seizoen 2013-2014 voor…Na voorzitter Roger Vanden Stock was het woord aan Herman Van Holsbeeck. De algemeen manager van RSC Anderlecht blikte kort terug op de mooie prestaties van vorig seizoen, om nadien vooruit te kijken naar het aanstaande voetbaljaar. ‘Met de titel, de halve finale in de beker en een mooie prestatie in de Champions League mogen we tevreden terugblikken op het vorige seizoen,’ opent Herman van Holsbeeck. 


‘Maar zeker even belangrijk was de doorstroming van de jeugdspelers Dennis Praet en Massimo Bruno naar de eerste ploeg. Zij hebben zich op een jaar tijd schitterend ontwikkeld en zullen ook volgend seizoen een belangrijke schakel zijn in het team van John van den Brom,’ aldus de algemeen manager.


‘Volgend seizoen staan we voor een jaar waar we een nieuwe ploeg moeten bouwen met voorrang voor eigen jeugd,’ gaat Herman Van Holsbeeck verder. ‘We gaan ons nog versterken waar het nodig is, maar enkel als het echte versterkingen zijn. We gaan niet kopen om te kopen.’ Ook dit jaar staat bij paars-wit de verdere ontwikkeling en omkadering van de spelers centraal. ‘We gaan dit jaar de omkadering van de jeugdspelers en de A-kernspelers op elkaar afstemmen,’ zegt Herman Van Holsbeeck. ‘Ook de medische en sociale omkadering wordt verder uitgebouwd. Een club als Anderlecht moet creatief zijn en een goede begeleiding kan dan het verschil maken.’


Ten slotte gaat de algemeen manager dieper in op de uitbreiding en samenwerking tussen de marketing en de communicatie van de club. ‘Op commercieel en communicatie vlak hebben we vorig seizoen grote inspanningen gedaan voor alle RSCA media,’ aldus Herman van holsbeeck. ‘Het hoge bereik is ook interessant voor onze commerciële partners, die steeds meer in dialoog wensen te gaan met onze fans. Dit doen we via de uitbouw van het digitaal platform van de club. We zullen dus nog meer inhoud produceren om de supporters nog dichter bij de club brengen, zodat deze de club dagelijks nog beter kunnen beleven,’ besluit de algemeen directeur.

RSCA.be

vanholsbeeck

Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie

Meer nieuws...