Roger Vanden Stock: ‘wij denken aan onze supporters’

Donderdagnamiddag vond de jaarlijkse persconferentie van RSC Anderlecht plaats. Voorzitter Roger Vanden Stock, Herman Van Holsbeeck, Philippe Collin, John van den Brom en de CEO van de nieuwe sponsor Bwin stelden samen het seizoen 2013-2014 voor…Anderlechtvoorzitter Roger Vanden Stock opende naar goede gewoonte de persconferentie. De voorzitter had het onder andere over het standpunt van paars-wit in verband met het nieuwe stadion, de ticketprijzen en de nieuwe outdoor seats. Maar eerst en vooral onderstreepte de voorzitter de sportieve ambities van de club. ‘Statistisch gezien is het heel moeilijk om drie keer na elkaar kampioen te spelen, want dit is sinds 1995 niet meer voorgevallen,’ aldus de voorzitter. ‘In de beker daarentegen zijn de kansen statistisch gezien veel hoger, gezien we al enkele jaren van bekerwinst verstoken blijven. Dus ook de beker is opnieuw een doel dit jaar. In de Champions League zouden we, als de loting het toelaat, graag willen doorstoten naar de tweede ronde,’ is Roger Vanden Stock ambitieus.


In het stadiondossier is voorzitter Roger Vanden Stock zeer duidelijk. ‘Het enige concreet project is de verbouwing van ons huidig stadion. We zijn nu al enkele jaren het dossier aan het voorbereiden en we naderen stilaan ons doel, maar we moeten de uitkomst even afwachten,’ aldus voorzitter Roger Vanden Stock. Voor het komende seizoen is het Astridpark reeds bijna volledig uitverkocht en dat stemt de voorzitter gelukkig. ‘Wij denken aan onze supporters en daarom hebben we de abonneeprijzen al vijf seizoenen niet meer aangepast. Hierdoor zitten we al lang niet meer bij de duurste ticketprijzen van het land,’ zegt de voorzitter trots.


Ook dit seizoen heeft RSC Anderlecht verschillende verbouwingen gedaan in het Constant Vanden Stockstadion. ‘Op commercieel vlak heeft de club opnieuw een nieuwe stap gezet. Vorig jaar werden reeds de VIP outdoor seats gebouwd en dit jaar kunnen we gloednieuwe open business seats aanbieden aan onze supporters en klanten en deze worden erg gesmaakt.’ Ten slotte heeft de voorzitter nog een klein dankwoord voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. ‘Zonder het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zouden wij de grote inspanningen die wij doen inzake jeugdopleiding niet kunnen realiseren. En net deze jeugdopleiding staat centraal in een club als Anderlecht,’ besluit voorzitter Roger Van den Stock.

RSCA.be

vandenstockstadion stadion rsca vandenstock

Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"
Hein Vanhaezebrouck: "Efficiëntie in de Champions League heel belangrijk"
Anderlecht speelt zijn beste match maar verliest wel opnieuw

Meer nieuws...