Van Holsbeeck: "We gaan nu niet zweven"

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck was tevreden over de prestatie van Anderlecht in de Supercup. Maar hij beseft dat er nog versterking nodig is om op drie fronten mee te kunnen strijden. "We hebben nog tijd tot eind augustus", blijft hij kalm.Landskampioen Anderlecht klopte bekerwinnaar Racing Genk met 1-0. "Ik ben vooral blij over de manier waarop er gespeeld is", blikt Van Holsbeeck bij Sporza terug op de Supercup. "Ik vond het een goeie wedstrijd. Het ging op en af met in de eerste helft kansen aan beide kanten. Op basis van de volledige wedstrijd is onze zege wel verdiend vind ik.""De sfeer in de groep, met al die jonge gasten, is duidelijk goed. Maar we gaan nu ook niet zweven. Ik heb duidelijk gezien dat er links en rechts nog wat versterking nodig is. We hebben beslist om voluit voor de jeugd te gaan. We hebben sinds twee jaar een nieuw jeugdcentrum en onze U21 zette vorig jaar knappe prestaties neer. We willen die lijn nu doortrekken naar de eerste ploeg."


Anderlecht zet dus zwaar in op de jeugd, maar Van Holsbeeck beseft ook dat niet alle druk op de schouders van die onervaren jongens mag liggen.


"We moeten de ploeg op bepaalde posities nog versterken omdat we op de drie fronten willen meestrijden, zoals ieder jaar. We hebben heel wat jonge talenten met een actie, maar we zoeken vooraan nog iemand die krachtmensen als Mbokani en De Sutter kan vervangen. Ook een vervanger voor Biglia zoeken we nog."


Hoe het zit met Mboyo? "Hij is een van de betere spelers in deze competitie. Maar wij leiden deze club als goeie huisvaders en we gaan niet over een prijs die we voor een bepaalde speler in gedachten hebben. We zullen in de komende dagen zien of dat dossier afgerond wordt."Trainer John van den Brom maakte zich in de media al meer dan eens druk over de uitblijvende versterking. "Van den Brom is een jonge trainer. Het is normaal dat hij zenuwachtig is", vindt Van Holsbeeck, "maar hij weet waar we mee bezig zijn en hij staat daar ook achter. We hebben meer tijd omdat we geen voorrondes voor de Champions League moeten spelen dit jaar. We laten ons dus niet opjagen. We hebben nog tijd tot eind augustus."

Sporza

vanholsbeeck

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...