Bruno bezorgt Anderlecht zijn elfde Supercup

Anderlecht mag een elfde Supercup in zijn prijzenkast zetten. De kampioen klopte voor eigen volk bekerwinnaar Racing Genk met 1-0.

Genk zette Anderlecht meteen onder druk met een openingsoffensiefje, maar de eerste kansen waren voor de thuisploeg. Een verloren voorzet van Bruno fladderde bovenop de lat en een stevige kopbal van Cyriac dwong Köteles tot een save. Zeker na de drinkpauze halfweg de eerste helft werd het een boeiend kijkstuk. Draaischijf Praet hielp Anderlecht aan verschillende kansen en Suarez krulde een poging tegen buitenkant paal. Bruno kon tot twee keer toe een aardige aanval niet afronden.De match leek op een 0-0-ruststand af te stevenen, zeker omdat De Ceulaer onbegrijpelijk de 0-1 liet liggen. Hij gleed wel zelf van dichtbij in doel, maar de bal ging hem niet voor. Maar in de extra tijd viel de verdiende 1-0 toch. Bruno haalde fel uit vanuit een scherpe hoek en Köteles was geklopt.

Genk krikte bij het begin van de tweede helft zijn niveau even op. Een aardige aanval eindigde met een trap van Gorius en Proto moest een kopbal van Buffel met een zweefsprong uit doel houden. Gillet haalde na een actie van De Ceulaer nog een bal van de lijn. Genk liet ruimte achterin, maar de gretige Cyriac kon nooit profiteren. Suarez draalde oog in oog met Köteles dan weer te lang. Verschil maakte het niet, de 1-0 bleef op het scorebord flikkeren.

Goals: 45' Bruno (1-0)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Kouyaté, Gillet, Suarez (88' Lukaku), Kljestan, de Zeeuw, Praet (83' Dendoncker), Bruno, Cyriac (92' Armenteros)
Genk: Köteles, Tshimanga, Koulibaly, Kara, Anele (86' Croux), De Ceulaer, Hyland (76' Kumordzi), Gorius, Limbombe (66' Ojo), Buffel, Vossen
Gele kaart: 90' De Ceulaer
Scheidsrechter: Joeri Van De Velde
Toeschouwers: 18.000

Sporza

supercup genk rsca

RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferičre fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen
Beloften van profclubs spelen vanaf 2019-2020 in amateurreeksen
Teodorczyk schrijft open brief
Vanhaezebrouck zit met selectieproblemen
Hein Vanhaezebrouck ziet Mitrovic of Boakye liever niet komen
Fans RSCA willen Anderlecht helpen kopen
Beerlandt (Besix): "Ikzelf, noch een groep rond mij zal een bod uitbrengen"
Champions League brengt Anderlecht meer dan 20 miljoen euro op

Meer nieuws...