"Feesten in Brussel en Super-Cup kunnen samen"

Het wordt een drukke nationale feestdag. Zowel de kroning van Filip I als de Supercup staan op 21 juli geprogrammeerd. Voorlopig kunnen beide zaken zeker samen doorgaan.Zondag 21 juli staat om 16u in het Constant Vanden Stockstadion de Supercup tussen landskampioen Anderlecht en bekerwinnaar RC Genk geprogrammeerd. Op hetzelfde moment zijn er enkele kilometers verderop in de hoofdstad allerlei feestelijkheden aan de gang voor de nationale feestdag en de troonsafstand van koning Albert aan prins Filip. Is Brussel dan wel veilig genoeg en kan de wedstrijd dan wel doorgaan?


“We hebben contact opgenomen met de stad Brussel en met Anderlecht om te kijken en te overleggen of de geplande wedstrijd kan worden gespeeld. Dat is tot nader order het geval”, vertelt Nils Van Branteghem, de kalendermaker van de Jupiler Pro League. “We waren zelf voorstander om de wedstrijd een dag eerder, op 20 juli, te laten plaatsvinden, maar op zaterdag kan er om veiligheidsredenen niet gevoetbald worden in Anderlecht. Zondag 21 juli was dus de enige oplossing.”


Door de feesten in Brussel zijn heel wat politiemensen onbeschikbaar. Van Branteghem verzekert dat de veiligheid van de supporters niet in het gedrang zal komen: “We hebben ons geïnformeerd bij de betrokken instanties. Zij hebben ons gegarandeerd dat er voldoende mensen beschikbaar zullen zijn om zowel de festiviteiten in Brussel als de Supercup in Anderlecht in goede banen.” 

Voetbalkrant

supercup rsca genk

Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig
Jeugd RSCA speelt zondag finale tegen Inter op Internationaal toernooi
Breuk tussen Anderlecht en Svilar is definitief
Henry Onyekuru: "Overtuigd dat jullie dit weekend goals gaan zien"
Najar traint met de groep
Davy Roef mag vertrekken!

Meer nieuws...