Van Holsbeeck: "Jeugd is Europese top"

Herman Van Holsbeeck heeft teruggeblikt op zijn tien jaar als manager van Anderlecht. "Onze jeugdafdeling is Europese top", verklaarde hij op een persconferentie in Neerpede."Mijn belangrijkste realisatie in de afgelopen tien jaar is dat Anderlecht niet langer afhankelijk is van een man", zei Van Holsbeeck, die in 2003 Michel Verschueren als manager opvolgde. "Verschueren heeft fantastische zaken gedaan, samen met gewezen voorzitter Constant Vanden Stock is hij de gangmaker van het succes van Anderlecht. Maar nu zijn er verschillende specialisten in de club, die allemaal over specifieke expertise beschikken".


"Daarnaast ben ik erg trots op de ontwikkeling van onze jeugdafdeling, die niet enkel top is in BelgiŽ, maar ook in Europa", stelde de manager van de landskampioen. "Onze beloften wonnen in ItaliŽ de prestigieuze Viareggio Cup en in Nederland de AEGON Future Cup, dat zegt heel veel. Nu moeten we die jongens kansen geven"."Ik denk echter niet graag terug aan de jonge Belgische talenten die we hebben laten schieten, zoals Steven Defour en Kevin De Bruyne. Zoiets zouden we vandaag niet meer laten gebeuren, zelfs al is daaraan een kostprijs verbonden".


"Een ander minder fraai aspect is dat vandaag de loonlast van matige spelers in onze kern te hoog is", verklaarde de 58-jarige manager. "Op dat vlak beken ik mea culpa. Anderzijds is de ontdekking van het talent van Matias Suarez zeker een verdienste van mezelf. Vandaag is hij volgens mij absolute top." 


"Gedurende mijn carriŤre heb ik gezien hoe de managersfunctie steeds lastiger wordt", zei de 58-jarige Van Holsbeeck, die de afgelopen tien jaar met Paars-Wit zes landstitels wist te behalen. "De  spelersmakelaars treden meer op het voorplan. Er is steeds minder solidariteit tussen de voetbalclubs. En ook de media zijn veranderd. Journalisten spelen zeer kort op de bal, maar van een mug wordt helaas al te vaak een olifant gemaakt."


"Een voetbalclub is geen bedrijf", verklaarde de manager van de landskampioen. "Als je zoals Vanoppen bij Beerschot jezelf centraal stelt en je niet omringt met mensen die een neus voor voetbal hebben, dan loopt het niet goed af. Iemand als Standard-voorzitter Roland Duch‚telet is erg intelligent en beschikt over veel financiŽle mogelijkheden, maar het getuigt van weinig voetbalinzicht om na een 7-0 zege en het veroveren van een ticket voor de Europa Leagueje trainer (Mircea Rednic) te ontslaan."


"Nu ben ik vooral bezig met het klaarstomen van jonge, talentvolle mensen, zodat mijn opvolging verzekerd is", blikte Van Holsbeeck vooruit op de komende jaren. "We willen de weg inslaan van de nationale ploeg. Dat is een machine, waarbij er veel aandacht wordt besteed aan een degelijke marketing. Binnen maximaal vijf jaar zal ik er een punt achter zetten. Ik blijf niet zoals MichelVerschueren tot mijn 82ste actief binnen de club." 

Jupilerproleague.be

vanholsbeeck rsca

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...