Van den Brom haalt vijf jeugdtalenten naar A-kern

Anderlecht gaat volgend seizoen deels de kaart van de jeugd trekken. Nu reeds liet John van den Brom weten dat er voor volgend seizoen minstens vijf jongens van de beloften mee mogen trainen met de A-kern.


Het gaat om Oswal Alvarez (17, middenvelder), Leander Dendoncker (18, verdediger), Nabil Jaadi (16, aanvaller), een nog niet nader genoemde speler en Joeri Tielemans (16, middenvelder). De niet nader genoemde speler was nog niet ingelicht door John van den Brom en krijgt één dezer dagen bericht. Het gaat alvast niet om Mehdi Tarfi die waarschijnlijk uitgeleend zal worden.


Alvarez wordt bestempeld als het grootste talent van Colombia en speelt al twee jaar bij de jeugd van paars-wit, Jaadi maakte dit seizoen indruk bij de beloften en veroverde daarmee de titel en de Viareggio Cup. Net als Dendoncker trouwens, die samen met Heylen al langer genoemd werd bij de A-kern.


En dan is er nog Joeri Tielemans. De laatste jaren werd hij angstvallig afgeschermd voor de buitenwereld, want onder meer Ajax wou de 16-jarige middenvelder komen wegkapen. Hij wordt bestempeld als het grootste talent dat er momenteel op Neerpede rondloopt. Hij is al sinds zijn vierde aangesloten bij de club en komt uit Sint-Pieters-Leeuw (doet het denken aan een zekere Paul Van Himst?).
"Zij hebben het allemaal verdiend", zei John van den Brom ons vandaag. "Normaal gezien was daar ook Alexander De Bruyn bijgeweest, maar spijtig genoeg blesseerde hij zich." Alle vijf gaan ze normaal gezien mee op zomerstage.Voetbalkrant

vandenbrom tielemans alvarez dendoncker jaadi

Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"

Meer nieuws...