Van den Brom haalt vijf jeugdtalenten naar A-kern

Anderlecht gaat volgend seizoen deels de kaart van de jeugd trekken. Nu reeds liet John van den Brom weten dat er voor volgend seizoen minstens vijf jongens van de beloften mee mogen trainen met de A-kern.


Het gaat om Oswal Alvarez (17, middenvelder), Leander Dendoncker (18, verdediger), Nabil Jaadi (16, aanvaller), een nog niet nader genoemde speler en Joeri Tielemans (16, middenvelder). De niet nader genoemde speler was nog niet ingelicht door John van den Brom en krijgt één dezer dagen bericht. Het gaat alvast niet om Mehdi Tarfi die waarschijnlijk uitgeleend zal worden.


Alvarez wordt bestempeld als het grootste talent van Colombia en speelt al twee jaar bij de jeugd van paars-wit, Jaadi maakte dit seizoen indruk bij de beloften en veroverde daarmee de titel en de Viareggio Cup. Net als Dendoncker trouwens, die samen met Heylen al langer genoemd werd bij de A-kern.


En dan is er nog Joeri Tielemans. De laatste jaren werd hij angstvallig afgeschermd voor de buitenwereld, want onder meer Ajax wou de 16-jarige middenvelder komen wegkapen. Hij wordt bestempeld als het grootste talent dat er momenteel op Neerpede rondloopt. Hij is al sinds zijn vierde aangesloten bij de club en komt uit Sint-Pieters-Leeuw (doet het denken aan een zekere Paul Van Himst?).
"Zij hebben het allemaal verdiend", zei John van den Brom ons vandaag. "Normaal gezien was daar ook Alexander De Bruyn bijgeweest, maar spijtig genoeg blesseerde hij zich." Alle vijf gaan ze normaal gezien mee op zomerstage.Voetbalkrant

vandenbrom tielemans alvarez dendoncker jaadi

Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig
Jeugd RSCA speelt zondag finale tegen Inter op Internationaal toernooi
Breuk tussen Anderlecht en Svilar is definitief
Henry Onyekuru: "Overtuigd dat jullie dit weekend goals gaan zien"
Najar traint met de groep
Davy Roef mag vertrekken!

Meer nieuws...