Van den Brom haalt vijf jeugdtalenten naar A-kern

Anderlecht gaat volgend seizoen deels de kaart van de jeugd trekken. Nu reeds liet John van den Brom weten dat er voor volgend seizoen minstens vijf jongens van de beloften mee mogen trainen met de A-kern.


Het gaat om Oswal Alvarez (17, middenvelder), Leander Dendoncker (18, verdediger), Nabil Jaadi (16, aanvaller), een nog niet nader genoemde speler en Joeri Tielemans (16, middenvelder). De niet nader genoemde speler was nog niet ingelicht door John van den Brom en krijgt één dezer dagen bericht. Het gaat alvast niet om Mehdi Tarfi die waarschijnlijk uitgeleend zal worden.


Alvarez wordt bestempeld als het grootste talent van Colombia en speelt al twee jaar bij de jeugd van paars-wit, Jaadi maakte dit seizoen indruk bij de beloften en veroverde daarmee de titel en de Viareggio Cup. Net als Dendoncker trouwens, die samen met Heylen al langer genoemd werd bij de A-kern.


En dan is er nog Joeri Tielemans. De laatste jaren werd hij angstvallig afgeschermd voor de buitenwereld, want onder meer Ajax wou de 16-jarige middenvelder komen wegkapen. Hij wordt bestempeld als het grootste talent dat er momenteel op Neerpede rondloopt. Hij is al sinds zijn vierde aangesloten bij de club en komt uit Sint-Pieters-Leeuw (doet het denken aan een zekere Paul Van Himst?).
"Zij hebben het allemaal verdiend", zei John van den Brom ons vandaag. "Normaal gezien was daar ook Alexander De Bruyn bijgeweest, maar spijtig genoeg blesseerde hij zich." Alle vijf gaan ze normaal gezien mee op zomerstage.Voetbalkrant

vandenbrom tielemans alvarez dendoncker jaadi

Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josué Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar
Blunder Svilar komt Benfica duur te staan
Weiler kan bondscoach worden van Oostenrijk

Meer nieuws...