Anderlecht 32e keer landskampioen

Anderlecht is voor de 32e keer Landskampioen van België. Een gelijkspel volstond tegen uitdager Zulte Waregem op de laatste speeldag van de play-offs. Zulte Waregem kwam op voorsprong, maar Anderlecht scoorde snel tegen met een afgeweken vrije trap. Tien minuten voor tijd moest paars-wit met z'n tienen voort na een rode kaart voor Kouyaté.

Iedereen zette zich schrap voor een vroege storm van Anderlecht, maar het werd een flauw briesje. De thuisploeg had wel het overwicht, maar de studieronde leek eindeloos te duren. Geleidelijk aan werd Zulte Waregem zelfs de evenknie. De laatste uitdager van paars-wit lieten zich niet afbluffen en brak enkele keren door de afweer. Naessens en Conte konden een voorzet van Leye niet benutten, maar vooral Hazard was gevaarlijk. Zijn vrije trap streelde het dak van het doel en ook alleen voor doel kon hij Proto niet kloppen. Een zenuwachtig Anderlecht dreigde uitsluitend op stilstaande fases. Gillet kopte centraal, maar Nuytinck deed het vlak voor de rust beter. Bossut was gezien op de kopslag van de Nederlander, enkel de lat lag dwars.

Na de pauze wierp Zulte Waregem alle schroom van zich af. Met "verloren zoon" Berrier erin gingen de bezoekers beter voetballen. Bij de 0-1 blonken de Waregemse goudhaantjes als vanouds. Hazard en Leye brachten na een prachtige combinatie Naessens in stelling, die kopte binnen. Twee minuten was Zulte Waregem virtueel landskampioen. De West-Vlaamse vreugdekreten werden gesmoord toen een vrijschop van Biglia afweek en voorbij Bossut botste. Dankzij de snelle gelijkmaker kantelde het kampioenschap opnieuw naar Anderlecht. Zulte Waregem had moeite om weer moed te vatten, maar na terecht rood voor Kouyaté sloeg de vlam weer in de pan. De Senegalees ging zwaar door op Naessens en de gemoederen raakten verhit. In die moeilijke omstandigheden en ondanks de Waregemse druk bleef Anderlecht koel. De Landskampioen kwalificeert zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League.

Goals: 56' Naessens (0-1), 59' Biglia (1-1)
Anderlecht: Proto, Safari (64' Deschacht), Nuytinck, Kouyaté, Gillet, Jovanovic (85' Wasilewski), Kljestan, Biglia, Praet (62' de Zeeuw), Suarez, Mbokani
Zulte Waregem: Bossut, Verboom, Colpaert, D'Haene, De Fauw, Conté (45' Berrier), Delaplace, Malanda (80' Skulason), Hazard, Naessens, Leye
Gele kaarten: 31' D'Haene, 41' Delaplace, 72' Deschacht, 82' de Zeeuw, 83' Berrier
Rode kaart: 80' Kouyaté
Scheidsrechter: Serge Gumienny
Toeschouwers: 26.361

Sporza

zultewaregem jupilerproleague kampioen

Ghelamco: "Bod op Anderlecht verandert weinig aan plannen stadion"
KV Mechelen ontevreden over Silvère Ganvoula
Vanhaezebrouck: "Ik zag met Beric en Harbaoui gisteren twee goede spitsen op training"
Los Angeles FC hebben interesse in Trezeguet
"Fans spuwden en gooiden bier" toch moet Teo 1000 euro boete betalen
Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk

Meer nieuws...