Van den Brom: "Supporters moeten ons gans de wedstrijd naar titel schreeuwen"

RSC Anderlecht speelt zondagnamiddag de laatste en allesbepalende wedstrijd in play-off 1 tegen Zulte Waregem. Een punt is genoeg voor paars-wit om zijn 32e titel binnen te halen, maar coach John van den Brom gaat niet gokken op een gelijkspel…‘We spelen straks de allerbelangrijkste wedstrijd van het seizoen, we hebben genoeg aan een punt, maar daarvoor spelen is dodelijk,’ opent de Nederlandse coach.‘We spelen thuis in een vol stadion tegen de rechtstreekse concurrent, dus we moeten altijd voor de overwinning gaan.’ Anderlecht heeft na 3 overwinningen op een rij net op tijd de goede vorm opnieuw te pakken, maar ook Zulte Waregem zit boordevol vertrouwen. ‘We hebben heel veel respect voor de tegenstander van morgen. Ze spelen een heel sterk seizoen en we zijn op onze hoede, maar we mogen enkel naar onszelf kijken. Het vertrouwen in de ploeg is groot en iedereen heeft zin in deze finale.’


John van den Brom kan voor de wedstrijd rekenen op een volledig fitte kern. ‘Lucas Biglia is volledig genezen en Guillaume Gillet en Behrang Safari keren terug uit schorsing. Beter kun je je het niet wensen als coach. De laatste training is ook vlekkeloos verlopen. Iedereen is er klaar voor.’ De Nederlandse coach rekent echter niet alleen op zijn spelers zondag. ‘We hebben de steun van onze supporters ontzettend hard nodig. Zulte Waregem moet voelen dat ze hier niks kunnen komen rapen. Kampioen worden we samen en de supporters moeten ons een hele wedstrijd lang naar de titel schreeuwen.’Selectie:
Armenteros, Biglia, Bruno, De Sutter, de Zeeuw, Deschacht, Gillet, Iakovenko, Jovanovic, Kaminski, Kljestan, Kouyate, Mbokani, Nuytinck, Odoi, Praet, Proto, Safari, Suárez, Vargas en Wasilewski.

RSCA.be

zultewaregem rsca

Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk
Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk

Meer nieuws...