Van den Brom: "Supporters moeten ons gans de wedstrijd naar titel schreeuwen"

RSC Anderlecht speelt zondagnamiddag de laatste en allesbepalende wedstrijd in play-off 1 tegen Zulte Waregem. Een punt is genoeg voor paars-wit om zijn 32e titel binnen te halen, maar coach John van den Brom gaat niet gokken op een gelijkspel…‘We spelen straks de allerbelangrijkste wedstrijd van het seizoen, we hebben genoeg aan een punt, maar daarvoor spelen is dodelijk,’ opent de Nederlandse coach.‘We spelen thuis in een vol stadion tegen de rechtstreekse concurrent, dus we moeten altijd voor de overwinning gaan.’ Anderlecht heeft na 3 overwinningen op een rij net op tijd de goede vorm opnieuw te pakken, maar ook Zulte Waregem zit boordevol vertrouwen. ‘We hebben heel veel respect voor de tegenstander van morgen. Ze spelen een heel sterk seizoen en we zijn op onze hoede, maar we mogen enkel naar onszelf kijken. Het vertrouwen in de ploeg is groot en iedereen heeft zin in deze finale.’


John van den Brom kan voor de wedstrijd rekenen op een volledig fitte kern. ‘Lucas Biglia is volledig genezen en Guillaume Gillet en Behrang Safari keren terug uit schorsing. Beter kun je je het niet wensen als coach. De laatste training is ook vlekkeloos verlopen. Iedereen is er klaar voor.’ De Nederlandse coach rekent echter niet alleen op zijn spelers zondag. ‘We hebben de steun van onze supporters ontzettend hard nodig. Zulte Waregem moet voelen dat ze hier niks kunnen komen rapen. Kampioen worden we samen en de supporters moeten ons een hele wedstrijd lang naar de titel schreeuwen.’Selectie:
Armenteros, Biglia, Bruno, De Sutter, de Zeeuw, Deschacht, Gillet, Iakovenko, Jovanovic, Kaminski, Kljestan, Kouyate, Mbokani, Nuytinck, Odoi, Praet, Proto, Safari, Suárez, Vargas en Wasilewski.

RSCA.be

zultewaregem rsca

Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
Daniël Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"

Meer nieuws...