Van den Brom: "We hebben respect voor Zulte-Waregem maar gaan voor de winst"

Heel Anderlecht telt af naar 14.30u zondag. Dan begint Anderlecht aan de allesbepalende titelwedstrijd tegen Zulte Waregem. "Als je het thuis tegen je directe concurrent kan afmaken, is er geen beter scenario om er vol voor te gaan", zegt John Van den Brom.


Het was een ontspannen Anderlecht-coach die vrijdag voor het laatst in deze competitie de pers voor een match partij gaf. "We zijn klaar voor de allesbepalende en allerbelangrijkste match van het seizoen en we hebben er zin in", zei John van den Brom.


Biglia ontbrak donderdag nog. "Maar gelukkig is hij genezen. We liepen tegen Lokeren geen blessures op. Dus ik beschik over een volledig fitte kern. Er zijn ook geen schorsingen. Beter kun je je het niet wensen als coach."


"Ik ben blij met wat ik in Lokeren gezien heb. Suarez, Mbokani, Praet en Jovanovic hebben mij laten genieten. Ik heb altijd vertrouwen in hen gehad en nu staan ze er."Anderlecht heeft genoeg aan een punt voor de titel, Zulte Waregem moet winnen. Van den Brom: "Vooraf zeggen dat je voor een draw gaat, is dodelijk. Dat past ook helemaal niet bij ons. We spelen thuis. We hebben de vorm te pakken, het vertrouwen is er. We hebben drie mooie zeges op rij behaald. Als je het thuis tegen je directe concurrent kan afmaken, is er geen beter scenario om er vol voor te gaan."


"We hebben respect voor Zulte Waregem, maar gaan gewoon voor de winst. Mét de steun van de fans. Zij moeten voor een feestelijk, intimiderend sfeertje zorgen. Zulte Waregem moet voelen dat ze hier niks kunnen komen rapen."


Voor Van den Brom kan het de eerste titel worden als coach. "Laten we eerlijk zijn: 8 of 9 man van de basiself zijn al een keer kampioen geweest', zegt de Nederlander. "Die hebben van mij geen tips meer nodig. Maar de jongens die het nog niet hebben meegemaakt, die moet ik een gerust gevoel laten houden."


Over één ding is Van den Brom heel duidelijk: "Als wij het zondag halen, zijn we de terechte kampioen. Als het misloopt, krijg ik het niet over mijn lippen om te zeggen dat Zulte Waregem de terechte kampioen is", zegt de Nederlander. "Dat vind ik namelijk ook niet. Wij hebben bijna het hele jaar bovenaan gestaan. De pers mag Zulte Waregem de terechte kampioen noemen, maar ik zal dat zeker niet doen."

Sporza

zultewaregem rsca vandenbrom

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...