Van den Brom: "We hebben respect voor Zulte-Waregem maar gaan voor de winst"

Heel Anderlecht telt af naar 14.30u zondag. Dan begint Anderlecht aan de allesbepalende titelwedstrijd tegen Zulte Waregem. "Als je het thuis tegen je directe concurrent kan afmaken, is er geen beter scenario om er vol voor te gaan", zegt John Van den Brom.


Het was een ontspannen Anderlecht-coach die vrijdag voor het laatst in deze competitie de pers voor een match partij gaf. "We zijn klaar voor de allesbepalende en allerbelangrijkste match van het seizoen en we hebben er zin in", zei John van den Brom.


Biglia ontbrak donderdag nog. "Maar gelukkig is hij genezen. We liepen tegen Lokeren geen blessures op. Dus ik beschik over een volledig fitte kern. Er zijn ook geen schorsingen. Beter kun je je het niet wensen als coach."


"Ik ben blij met wat ik in Lokeren gezien heb. Suarez, Mbokani, Praet en Jovanovic hebben mij laten genieten. Ik heb altijd vertrouwen in hen gehad en nu staan ze er."Anderlecht heeft genoeg aan een punt voor de titel, Zulte Waregem moet winnen. Van den Brom: "Vooraf zeggen dat je voor een draw gaat, is dodelijk. Dat past ook helemaal niet bij ons. We spelen thuis. We hebben de vorm te pakken, het vertrouwen is er. We hebben drie mooie zeges op rij behaald. Als je het thuis tegen je directe concurrent kan afmaken, is er geen beter scenario om er vol voor te gaan."


"We hebben respect voor Zulte Waregem, maar gaan gewoon voor de winst. Mét de steun van de fans. Zij moeten voor een feestelijk, intimiderend sfeertje zorgen. Zulte Waregem moet voelen dat ze hier niks kunnen komen rapen."


Voor Van den Brom kan het de eerste titel worden als coach. "Laten we eerlijk zijn: 8 of 9 man van de basiself zijn al een keer kampioen geweest', zegt de Nederlander. "Die hebben van mij geen tips meer nodig. Maar de jongens die het nog niet hebben meegemaakt, die moet ik een gerust gevoel laten houden."


Over één ding is Van den Brom heel duidelijk: "Als wij het zondag halen, zijn we de terechte kampioen. Als het misloopt, krijg ik het niet over mijn lippen om te zeggen dat Zulte Waregem de terechte kampioen is", zegt de Nederlander. "Dat vind ik namelijk ook niet. Wij hebben bijna het hele jaar bovenaan gestaan. De pers mag Zulte Waregem de terechte kampioen noemen, maar ik zal dat zeker niet doen."

Sporza

zultewaregem rsca vandenbrom

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...