Van den Brom: "De twaalfde man kan ons zondag aan de titel helpen"

John van den Brom was zoals altijd heel ontspannen tijdens zijn persconferentie van vrijdag. Aan niets viel nervositeit af te lezen voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. "Ik ga maar van één scenario uit: dat het goed afloopt", aldus de coach van paars-wit.


John van den Brom leeft met vertrouwen uit naar de wedstrijd van zondag. Met twee punten voorsprong ontvangt Anderlecht Zulte Waregem, een ploeg die hen wel al eerder twee keer stokken in de wielen stak. "Dat is geen probleem. Na al drie keer tegen hen te hebben gespeeld, hebben ze ook geen geheimen meer voor ons. We weten wat hun sterke punten zijn, maar ook hun minder sterke punten", begon Van den Brom.


Dat Anderlecht genoeg heeft aan een gelijkspel wil echter niet zeggen dat ze daar ook op gaan spelen. "Vooraf gaan we altijd voor de winst. Dat kan wel tijdens de wedstrijd ontstaan dat er niet meer in zit dan een punt. We hebben echter vertrouwen na die drie goeie wedstrijden die we speelden. En een apotheose in het eigen stadion tegen de directe concurrent die ons een heel seizoen op de hielen zat... mooier kan toch niet?"Maar om het helemaal af te maken, rekent Van den Brom ook op het publiek. "Tegen Standard zaten we in de 'shit' maar toen heeft het publiek zich massaal achter ons geschaard. Dat sfeertje willen we opnieuw creëren. De twaalfde man kan ons aan de titel helpen zondag."
Wie zondag wint, is kampioen, maar is dat volgens Van den Brom correct? "Als wij het zijn wel", kreeg de Nederlander de lachers op de hand. "Nee serieus, iets anders zou ik niet door mijn strot krijgen. We stonden een heel seizoen bijna op kop. Ik ga dus niet zeggen dat iemand anders het meer verdiend dan wij."


"Of Zulte Waregem de lastigste ploeg in PO I is? Ze waren allemaal lastig. Je kan zeggen dat donderdag vrij makkelijk was tegen Lokeren, maar als Proto die penalty niet pakt, kan de match nog keren. Alles lijkt op het juiste moment op zijn plaats te vallen. Dat is ook de kwaliteit van de ploeg."


Donderdag zei Van den Brom nog dat het de belangrijkste wedstrijd uit zijn carrière zou worden. Nu kijkt hij er al iets anders op terug. "Donderdag heb ik dat gezegd en ook veel van mijn spelers, maar als ik nu terugkijk heb ik toch nog belangrijke wedstrijden gecoacht. Denk maar aan Limassol in het begin van het seizoen om de Champions League te halen. Nu, negen maand later kunnen we die poort weer openbeuken tegen Zulte Waregem. Dus ja, het is een heel belangrijke wedstrijd."Voetbalkrant

zultewaregem rsca vandenbrom

Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
Daniël Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"

Meer nieuws...