Astridpark maakt zich op voor Hitchcock ontknoping

Zondag staan we voor de titelontknoping van de Jupiler Pro League. Met Anderlecht en Zulte Waregem maken de nummers één en twee in een onderling duel uit wie zich kampioen van België mag noemen.Dat Zulte Waregem op de laatste speeldag in een rechtstreeks duel met Anderlecht voor de titel zal spelen had niemand kunnen voorspellen. Aanvankelijk was het een leuke, gezellige maar vreemde eend in de bijt. De opeenvolging van toppers in de laatste rechte lijn richting de meet zou wel korte metten maken met de troepen van Dury. Dat was althans de algemene teneur.


Essevee ging echter onverstoord door op zijn elan. Het hield zonder veel moeite stand in Jupiler Pro League Play-Off 1 en toonde in een rechtstreeks duel om de Champions League-voorrondes tegen Club Brugge dat er van kampioenenstress geen sprake is aan de Gaverbeek.
 

Toch zal ook Zulte Waregem zich zondag niet meer kunnen verstoppen. Waar het tot nu toe rustig in het wiel kon rijden van de leider rest er nog slechts één wedstrijd om het verschil goed te maken. Dat brengt onvermijdelijk een grote druk met zich mee. Kan Francky Dury de hoofden van zijn jongens leeg krijgen of gaat de ervaring van Anderlecht de doorslag geven?


De Jupiler Pro League Play-Offs hebben al voor heel wat controverse gezorgd. Maar doordat met Anderlecht en Zulte Waregem de nummers één en twee tegenover elkaar staan in een rechstreeks duel om de titel, krijgen we in België wel de mooiste titelontknoping die je kan bedenken.

Jupilerproleague.be

zultewaregem rsca

Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
Daniël Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"

Meer nieuws...