Astridpark maakt zich op voor Hitchcock ontknoping

Zondag staan we voor de titelontknoping van de Jupiler Pro League. Met Anderlecht en Zulte Waregem maken de nummers één en twee in een onderling duel uit wie zich kampioen van België mag noemen.Dat Zulte Waregem op de laatste speeldag in een rechtstreeks duel met Anderlecht voor de titel zal spelen had niemand kunnen voorspellen. Aanvankelijk was het een leuke, gezellige maar vreemde eend in de bijt. De opeenvolging van toppers in de laatste rechte lijn richting de meet zou wel korte metten maken met de troepen van Dury. Dat was althans de algemene teneur.


Essevee ging echter onverstoord door op zijn elan. Het hield zonder veel moeite stand in Jupiler Pro League Play-Off 1 en toonde in een rechtstreeks duel om de Champions League-voorrondes tegen Club Brugge dat er van kampioenenstress geen sprake is aan de Gaverbeek.
 

Toch zal ook Zulte Waregem zich zondag niet meer kunnen verstoppen. Waar het tot nu toe rustig in het wiel kon rijden van de leider rest er nog slechts één wedstrijd om het verschil goed te maken. Dat brengt onvermijdelijk een grote druk met zich mee. Kan Francky Dury de hoofden van zijn jongens leeg krijgen of gaat de ervaring van Anderlecht de doorslag geven?


De Jupiler Pro League Play-Offs hebben al voor heel wat controverse gezorgd. Maar doordat met Anderlecht en Zulte Waregem de nummers één en twee tegenover elkaar staan in een rechstreeks duel om de titel, krijgen we in België wel de mooiste titelontknoping die je kan bedenken.

Jupilerproleague.be

zultewaregem rsca

Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk
Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk

Meer nieuws...