Anderlecht houdt het hoofd koel bij Lokeren

Anderlecht heeft zich niet van de wijs laten brengen door Lokeren. Het ging met 2-4 winnen op Daknam. Voor een titelfeest was dat niet genoeg, want ook Zulte Waregem won zijn match.

Lokeren had luid aangekondigd dat het nog iets wou tonen in zijn laatste thuismatch. Op het veld was van dat voornemen een halfuur niets te merken. Lazic moest zijn ploeg twee keer uit de nood helpen. De doelman greep gepast in op een schuin schot en een kopbal van Mbokani. Het was slechts uitstel van executie. Op de kopbal van Kljestan, na goed werk van Wasilewski, moest de Serviër zich toch gewonnen geven. Het doelpunt was wel het sein voor Lokeren om zelf aan te zetten. De goeie fase leverde Lokeren zelfs een strafschop op. Deschacht hield Mokulu iets te strak aan de leiband. Mijat Maric had nog nooit een penalty gemist, maar Proto maakte met die statistiek komaf. De Doelman van het Jaar mocht zichzelf op de borst kloppen. Anderlecht bleef het lot echter tarten en ontsnapte een tweede keer, toen Harbaoui onbegrijpelijk overkopte. Proto lanceerde meteen de tegenaanval. Maric, weer hij, liet zich ringeloren door Suarez, die de 0-2 koeltjes in doel schoof.

De Argentijn had de smaak te pakken en maakte er kort na de rust 0-3 van, na een snelle aanval over veel stations. De Zeeuw knalde met de schitterende 0-4 bijna een gat in het net. Anderlecht zat in de slotfase al met zondag in zijn hoofd en gaf zo Lokeren de kans om twee keer te milderen.

Goals: 25' Kljestan (0-1), 45' Suarez (0-2), 48' Suarez (0-3), 76' De Zeeuw (0-4), 79' Nuytinck (1-4, own), 87' Taravel (2-4)
Lokeren: Lazic, El Mouataz, Taravel, Mijat Maric, Galitsios, De Pauw (71' Balufo), Overmeire, Trompet (86' Saglik), Leko (75' Dutra), Mokulu, Harbaoui
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Kouyaté, Wasilewski, Jovanovic, Kljestan, de Zeeuw, Praet (72' Odoi), Suarez (79' Iakovenko, Mbokani (59' De Sutter)
Gele kaarten: 13' El Mouataz, 35' Deschacht, 86' Wasilewski
Scheidsrechter: Sebastien Delferière
Toeschouwers: 7995

Sporza

lokeren jupilerproleague playoffs

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...