Proto: "Ik ben heel trots op deze trofee"

Silvio Proto is opnieuw Doelman van het Jaar.Anderlecht-keeper Silvio Proto heeft net als vorig jaar de trofee voor Beste Doelman weggekaapt. Hij won heel ruim voor Sammy Bossut (Zulte -Waregem) en Copa (Lokeren).


Silvio Proto kreeg van zijn collega-profvoetballers maar liefst 870 punten. Dat is meer dan drie keer meer dan Sammy Bossut  en Copa. Die werden gedeeld tweede met 230 punten.


"Ik ben heel trots dat ik deze trofee opnieuw win, want het is moeilijker om aan de top te blijven dan er te geraken. En het doet ook plezier dat mijn collega's voor me stemden. Ik durf niet te zeggen dat ik de beste ben, maar ik denk wel dat ik de regelmatigste doelman ben."


"Ik bedank iedereen met wie ik samenwerk. Dit is ook de trofee van mijn ploegmaats, van de trainersstaf en van de directie."


"Ik werkte dit jaar hard aan mijn explosiviteit en probeer kalmer te blijven op het veld. Ik ga niet meer op in provocaties, al is dat niet altijd even makkelijk."


"Ik ben zeker wel blij met deze trofee, maar mijn seizoen is enkel geslaagd als ik met Anderlecht ook opnieuw de titel pak. Daarvoor zullen we een zes op zes nodig hebben tegen Lokeren en Zulte Waregem." Het is voor Proto al de derde keer dat hij deze prijs wint. Naast vorig jaar won hij hem ook al in 2005.

Sporza

proto rsca

Anderlecht verwelkomt twee nieuwkomers op training
Teodorczyk in beeld bij AS Roma
Anderlecht opnieuw gelinkt aan Poolse spelmaker Lipski
Anderlecht mag Mata stilaan vergeten
Hassan Trezeguet op huurbasis naar Turkse Kasimpasa
Jochen De Coene: "We kunnen spelers nu in de ideale omstandigheden testen"
Linard voorzitter van KBVB
Kawaya definitief naar KV Mechelen
Roef op weg naar Spanje
Lukasz Teodorczyk blijft wellicht bij Anderlecht
Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"

Meer nieuws...