Proto: "Ik ben heel trots op deze trofee"

Silvio Proto is opnieuw Doelman van het Jaar.Anderlecht-keeper Silvio Proto heeft net als vorig jaar de trofee voor Beste Doelman weggekaapt. Hij won heel ruim voor Sammy Bossut (Zulte -Waregem) en Copa (Lokeren).


Silvio Proto kreeg van zijn collega-profvoetballers maar liefst 870 punten. Dat is meer dan drie keer meer dan Sammy Bossut  en Copa. Die werden gedeeld tweede met 230 punten.


"Ik ben heel trots dat ik deze trofee opnieuw win, want het is moeilijker om aan de top te blijven dan er te geraken. En het doet ook plezier dat mijn collega's voor me stemden. Ik durf niet te zeggen dat ik de beste ben, maar ik denk wel dat ik de regelmatigste doelman ben."


"Ik bedank iedereen met wie ik samenwerk. Dit is ook de trofee van mijn ploegmaats, van de trainersstaf en van de directie."


"Ik werkte dit jaar hard aan mijn explosiviteit en probeer kalmer te blijven op het veld. Ik ga niet meer op in provocaties, al is dat niet altijd even makkelijk."


"Ik ben zeker wel blij met deze trofee, maar mijn seizoen is enkel geslaagd als ik met Anderlecht ook opnieuw de titel pak. Daarvoor zullen we een zes op zes nodig hebben tegen Lokeren en Zulte Waregem." Het is voor Proto al de derde keer dat hij deze prijs wint. Naast vorig jaar won hij hem ook al in 2005.

Sporza

proto rsca

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
SilvŤre Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciŽren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...