Van Holsbeeck: "We staan waar we horen te staan"

De opluchting stond op het gezicht van manager Herman Van Holsbeeck na de overwinning van Anderlecht op Genk. "Als je ziet wat we allemaal hebben meegemaakt, dan denk je toch dat het niet voor ons zal zijn. En toch staan we waar we horen te staan."
Het leek voor Anderlecht weer fout te lopen na een gemiste strafschop. Demy De Zeeuw stelde de zege echter toch nog veilig. "Als je ziet dat we weer misten, dan denk je toch op dat moment dat de wedstrijd verloren is", aldus Van Holsbeeck. "Dan zie je toch de kracht van deze ploeg."Dit zijn drie belangrijke punten, dat lijkt me duidelijk. We wisten na het horen van de uitslagen van Zulte Waregem en Club Brugge dat we moesten winnen. We mochten geen misstap begaan en ik denk dat je vandaag toch de klasse van deze groep hebt gezien. Onder moeilijke omstandigheden, onder grote druk hebben we het tot een goed einde gebracht."


Nu mag het niet meer mislopen voor Anderlecht. "Alles kan nog, hé. Maar je moet een kat een kat noemen: als je twee wedstrijden voor het einde twee punten voor hebt, mag de titel je niet meer ontsnappen. Dit geven we normaal niet meer uit handen", zei de manager vol vertrouwen.De strafschoppen blijft een probleem voor Anderlecht. "We hebben er nu al zoveel gemist. Als je meemaakt wat wij allemaal hebben meegemaakt dit seizoen, dan denk je toch dat het niet voor ons zal zijn dit jaar. Het is ook een verschrikkelijk lang seizoen geweest. Maar uiteindelijk staan we toch waar Anderlecht hoort te staan. Chapeau voor iedereen!"

Voetbalkrant

vanholsbeeck rsca genk

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...