Van Holsbeeck: "We staan waar we horen te staan"

De opluchting stond op het gezicht van manager Herman Van Holsbeeck na de overwinning van Anderlecht op Genk. "Als je ziet wat we allemaal hebben meegemaakt, dan denk je toch dat het niet voor ons zal zijn. En toch staan we waar we horen te staan."
Het leek voor Anderlecht weer fout te lopen na een gemiste strafschop. Demy De Zeeuw stelde de zege echter toch nog veilig. "Als je ziet dat we weer misten, dan denk je toch op dat moment dat de wedstrijd verloren is", aldus Van Holsbeeck. "Dan zie je toch de kracht van deze ploeg."Dit zijn drie belangrijke punten, dat lijkt me duidelijk. We wisten na het horen van de uitslagen van Zulte Waregem en Club Brugge dat we moesten winnen. We mochten geen misstap begaan en ik denk dat je vandaag toch de klasse van deze groep hebt gezien. Onder moeilijke omstandigheden, onder grote druk hebben we het tot een goed einde gebracht."


Nu mag het niet meer mislopen voor Anderlecht. "Alles kan nog, hé. Maar je moet een kat een kat noemen: als je twee wedstrijden voor het einde twee punten voor hebt, mag de titel je niet meer ontsnappen. Dit geven we normaal niet meer uit handen", zei de manager vol vertrouwen.De strafschoppen blijft een probleem voor Anderlecht. "We hebben er nu al zoveel gemist. Als je meemaakt wat wij allemaal hebben meegemaakt dit seizoen, dan denk je toch dat het niet voor ons zal zijn dit jaar. Het is ook een verschrikkelijk lang seizoen geweest. Maar uiteindelijk staan we toch waar Anderlecht hoort te staan. Chapeau voor iedereen!"

Voetbalkrant

vanholsbeeck rsca genk

Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"

Meer nieuws...