Anderlecht na zege op Genk op weg naar de titel

Anderlecht wipt weer over Club Brugge en Zulte Waregem naar de leiding. Het klopte RC Genk met een late "lucky goal" met 1-2. Twee matchen voor het einde heeft Anderlecht twee punten meer dan Club en Zulte Waregem. Guillaume Gillet miste een strafschop voor paars-wit. "Ik geef mijn spelers een groot compliment", zegt Anderlecht-coach John van den Brom.

De bekerroes was niet blijven hangen bij Genk, dat in de beginfase domineerde. De eerste kans was wel voor Anderlecht en de bal ging er meteen in. Na een vloeiende aanval schoot Suarez, die voorspeld had dat hij zou scoren, vanaf de rechthoek zonder verpinken tussen Köteles en de rechterpaal binnen. Net voor de rust had Mbokani de match al in een redelijk definitieve plooi kunnen leggen, maar hij schoot dé kans op de 0-2 van dichtbij op Köteles. Die misser brak Anderlecht meteen zuur op. De bal viel voor de voet van Kara, die niet twijfelde en de bal met 140 km/u in de rechterwinkelhaak vuurde.

Na een kabbelend begin in de tweede helft ging de vlam er na een uur toch in. Anele schoot na een fraaie één-twee onbegrijpelijk naast. Maar de kans aan de overkant was nog groter. Voor een fout op Suarez ging de bal op de stip en jawel, Gillet trapte tegen de lat. Goed voetbal zagen we daarna niet, maar spannend was het wel. En toen stond Dame Fortuna aan Anderlecht-kant. Een hoge bal dwarrelde tot bij De Zeeuw, die via de tipvan Hyland scoorde. Heel Genk treurde, bij Anderlecht was de ontlading voor de tweede week op rij enorm.

Goals: 23' Suarez (0-1), 45' Kara (1-1), 83' de Zeeuw (1-2)
Genk: Köteles, Tshimanga, Kara, Koulibaly, Anele, Joseph-Monrose (79' Masika), Gorius, Hyland, Buffel, De Ceulaer (75' Barda), Ojo (62' Plet)
Anderlecht: Proto, Safari, Nuytinck, Kouyaté, Gillet, Suarez (89' Wasilewski), Kljestan, Biglia, Praet (73' de Zeeuw), Bruno (58' Iakovenko), Mbokani
Gele kaarten: 34' Hyland, 59' Gillet, 65' Buffel, 66' Safari
Scheidsrechter: Luc Wouters
Toeschouwers: 23.960

Sporza

genk jupilerproleague

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...