Proto: "Suarez kan met één actie match beslissen"

Doelman Silvio Proto kan dit seizoen voor de vijfde keer kampioen spelen met Anderlecht. Het 29-jarige sluitstuk denkt er niet aan dat de titel Paars-Wit zal ontglippen. De zege tegen Standard was echter cruciaal voor de titeldroom van Anderlecht"Ik slaap beter en ik sta 's ochtends makkelijker op", vertelt de Belg met Italiaanse roots in Het Laatste Nieuws. "Maar we moeten ons er wel goed bewust van zijn dat wij er niet alleen voor gezorgd hebben dat we weer op kop staan. Alle resultaten van de andere wedstrijden draaiden ook in ons voordeel uit."


Proto geeft toe dat de spanning binnen Anderlecht groot was voor de wedstrijd tegen Standard. "Je mag dat niet onderschatten: als je een stevige voorsprong gehad hebt, is het mentaal niet makkelijk om die te zien wegglijden. Sommigen zeggen dat het niks waard was om voor Nieuwjaar al in supervorm te zijn. Maar gelukkig maar dat we het toen zo goed deden, anders stonden we nu wellicht zes punten achter."


Matias Suarez kreeg goede commentaren na zijn wedstrijd tegen Standard, al lijkt de Argentijn een doelpuntje nodig te hebben om zijn duivels helemaal te kunnen ontbinden. Proto gelooft rotsvast in de kwaliteiten van de flankaanvaller. "Ik verwacht dat Mati's momenten nog gaan komen. Hij blijft de beste in onze ploeg, hij brengt diepgang en hij en Mbokani verstaan mekaar. We weten dat Suarez een match kan beslissen met één actie, ik zie hem dat ook nog doen", aldus de keeper van de Brusselaars.

VoetbalBelgië

proto suarez

Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen

Meer nieuws...