Proto: "Suarez kan met één actie match beslissen"

Doelman Silvio Proto kan dit seizoen voor de vijfde keer kampioen spelen met Anderlecht. Het 29-jarige sluitstuk denkt er niet aan dat de titel Paars-Wit zal ontglippen. De zege tegen Standard was echter cruciaal voor de titeldroom van Anderlecht"Ik slaap beter en ik sta 's ochtends makkelijker op", vertelt de Belg met Italiaanse roots in Het Laatste Nieuws. "Maar we moeten ons er wel goed bewust van zijn dat wij er niet alleen voor gezorgd hebben dat we weer op kop staan. Alle resultaten van de andere wedstrijden draaiden ook in ons voordeel uit."


Proto geeft toe dat de spanning binnen Anderlecht groot was voor de wedstrijd tegen Standard. "Je mag dat niet onderschatten: als je een stevige voorsprong gehad hebt, is het mentaal niet makkelijk om die te zien wegglijden. Sommigen zeggen dat het niks waard was om voor Nieuwjaar al in supervorm te zijn. Maar gelukkig maar dat we het toen zo goed deden, anders stonden we nu wellicht zes punten achter."


Matias Suarez kreeg goede commentaren na zijn wedstrijd tegen Standard, al lijkt de Argentijn een doelpuntje nodig te hebben om zijn duivels helemaal te kunnen ontbinden. Proto gelooft rotsvast in de kwaliteiten van de flankaanvaller. "Ik verwacht dat Mati's momenten nog gaan komen. Hij blijft de beste in onze ploeg, hij brengt diepgang en hij en Mbokani verstaan mekaar. We weten dat Suarez een match kan beslissen met één actie, ik zie hem dat ook nog doen", aldus de keeper van de Brusselaars.

VoetbalBelgië

proto suarez

Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers
Frank de Boer staat open voor gesprek met RSCA
Hein Vanhaezebrouck bovenaan verlanglijstje
AA Gent-voorzitter: "Hein heeft het laatste woord"
Anderlecht Fan Board: "Al hadden we 10 punten meer,we waren spelniveau beu"
Najar nog minstens zes weken aan de kant
Weiler krijgt van Anderlecht nog 400.000 euro
Steegen: "Reactie Roger Vanden Stock was pure emotie"
RSCA-fans planden nog hardere acties
Enkele spelers: "Laat dit niet gebeuren,wij spelen slecht, niet René"
Opvallend: RSCA van Weiler schiet meest op doel en heeft meeste kansen dit seizoen
Anderlecht gaat grote jeugdtalenten anders begeleiden
Van Holsbeeck: "Wij hadden financieel betere aanbiedingen voor Tielemans"

Meer nieuws...