Van Himst: "Dit kan toch niet blijven duren"

Paul Van Himst probeert positief te blijven na de slechtste reeks in 25 jaar van Anderlecht. "Slechts één zege in zes wedstrijden. Ik kan het nog steeds niet geloven", zucht de oud-bondscoach."Ik ben er niet meer gerust op, neen. Niemand toch? Maar, desondanks geloof ik nog steeds dat Anderlecht de titel pakt", zegt Van Himst in GvA. "Dit kan toch niet blijven duren? Al geef ik toe: dan moeten ze zondag wel winnen van Standard. Zoniet wordt het héél, héél moeilijk. Zeg maar onmogelijk."


Een aantal spelers worstelen met zichzelf. "Niet moeilijk. Hoelang hebben die gasten na Nieuwjaar niet gespeeld? Ze hebben een maand of twee niet gevoetbald, De Zeeuw maanden niet, Suarez zelfs een halfjaar niet. Om over Vargas en Cyriac nog maar te zwijgen!"


"Het was fout van Anderlecht om te verwachten dat deze gasten top zouden zijn in de play-offs", vervolgt Van Himst. "Dat is gewoon onmogelijk: maanden stilliggen en dan wekelijks anderhalf uur op niveau spelen. Volgens mij is dat de grote oorzaak van alle problemen. Anderlecht is te afhankelijk van spelers die het niet kúnnen brengen."Maar er zijn nog andere oorzaken, volgens Van Himst. "Ik mis kameraadschap op het veld, de drive om de ander te helpen. Als er nu iemand een duel verliest of een gat laat vallen, is het veeleer au revoir en merci. Ze voetballen niet voor mekaar. Bij Club zag ik veel meer karakter. Het collectief moet beter."

Voetbalkrant

vanhimst

Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië

Meer nieuws...