Van Himst: "Dit kan toch niet blijven duren"

Paul Van Himst probeert positief te blijven na de slechtste reeks in 25 jaar van Anderlecht. "Slechts één zege in zes wedstrijden. Ik kan het nog steeds niet geloven", zucht de oud-bondscoach."Ik ben er niet meer gerust op, neen. Niemand toch? Maar, desondanks geloof ik nog steeds dat Anderlecht de titel pakt", zegt Van Himst in GvA. "Dit kan toch niet blijven duren? Al geef ik toe: dan moeten ze zondag wel winnen van Standard. Zoniet wordt het héél, héél moeilijk. Zeg maar onmogelijk."


Een aantal spelers worstelen met zichzelf. "Niet moeilijk. Hoelang hebben die gasten na Nieuwjaar niet gespeeld? Ze hebben een maand of twee niet gevoetbald, De Zeeuw maanden niet, Suarez zelfs een halfjaar niet. Om over Vargas en Cyriac nog maar te zwijgen!"


"Het was fout van Anderlecht om te verwachten dat deze gasten top zouden zijn in de play-offs", vervolgt Van Himst. "Dat is gewoon onmogelijk: maanden stilliggen en dan wekelijks anderhalf uur op niveau spelen. Volgens mij is dat de grote oorzaak van alle problemen. Anderlecht is te afhankelijk van spelers die het niet kúnnen brengen."Maar er zijn nog andere oorzaken, volgens Van Himst. "Ik mis kameraadschap op het veld, de drive om de ander te helpen. Als er nu iemand een duel verliest of een gat laat vallen, is het veeleer au revoir en merci. Ze voetballen niet voor mekaar. Bij Club zag ik veel meer karakter. Het collectief moet beter."

Voetbalkrant

vanhimst

Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!
Anderlecht: "De club bestudeert de voorstellen minutieus"
Bekerduel tegen Standard is volledig uitverkocht!
Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"

Meer nieuws...