Van Himst: "Dit kan toch niet blijven duren"

Paul Van Himst probeert positief te blijven na de slechtste reeks in 25 jaar van Anderlecht. "Slechts één zege in zes wedstrijden. Ik kan het nog steeds niet geloven", zucht de oud-bondscoach."Ik ben er niet meer gerust op, neen. Niemand toch? Maar, desondanks geloof ik nog steeds dat Anderlecht de titel pakt", zegt Van Himst in GvA. "Dit kan toch niet blijven duren? Al geef ik toe: dan moeten ze zondag wel winnen van Standard. Zoniet wordt het héél, héél moeilijk. Zeg maar onmogelijk."


Een aantal spelers worstelen met zichzelf. "Niet moeilijk. Hoelang hebben die gasten na Nieuwjaar niet gespeeld? Ze hebben een maand of twee niet gevoetbald, De Zeeuw maanden niet, Suarez zelfs een halfjaar niet. Om over Vargas en Cyriac nog maar te zwijgen!"


"Het was fout van Anderlecht om te verwachten dat deze gasten top zouden zijn in de play-offs", vervolgt Van Himst. "Dat is gewoon onmogelijk: maanden stilliggen en dan wekelijks anderhalf uur op niveau spelen. Volgens mij is dat de grote oorzaak van alle problemen. Anderlecht is te afhankelijk van spelers die het niet kúnnen brengen."Maar er zijn nog andere oorzaken, volgens Van Himst. "Ik mis kameraadschap op het veld, de drive om de ander te helpen. Als er nu iemand een duel verliest of een gat laat vallen, is het veeleer au revoir en merci. Ze voetballen niet voor mekaar. Bij Club zag ik veel meer karakter. Het collectief moet beter."

Voetbalkrant

vanhimst

Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten
Anderlecht plant bod op Ghanese flankaanvaller
Pieter Gerkens: "Door het play-offsysteem is alles mogelijk"
Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht

Meer nieuws...