Van Holsbeeck zet ploeg op scherp!

Herman Van Holsbeeck heeft een interview gegeven in Het Laatste Nieuws. Daarin zet hij zijn spelers op scherp, heeft hij het over de toekomst van van den Brom en over die van enkele spelers.

Anderlecht is niet langer leider in de Jupiler Pro League Play-Off 1. En dus moet Herman Van Holsbeeck het uitleggen. De manager van paars-wit laat weten dat hij een reactie verwacht van de ploeg.

"Ik heb een heldere boodschap voor de groep", zegt Van Holsbeeck. "Het even bestaat uit geven en nemen. Wie de komende vijf matchen niet veel geeft, zal mij tegenkomen aan de onderhandelingstafel. Wie daarentegen veel geeft, zal beloond worden."

Hier en daar wordt er ook gefluisterd dat het ook voor trainer John van den Brom van moeten is. Dat ontkent de manager. "We hebben met John een contract voor drie seizoenen getekend. Laat mij heel duidelijk zijn: zelfs als we geen kampioen worden, is hij volgend jaar nog trainer van Anderlecht."

De trainer werd wel duidelijkgemaakt dat zijn uitgesproken kritiek aan het adres van de scheidsrechter niet kan. "John is nog een jonge coach die moet leren in bepaalde situaties zijn tong drie keer om te draaien. Anderlecht steunt van den Brom, maar we vertellen hem wl: Dat kan je niet maken!", aldus Van Holsbeeck.

Ook de toekomst van enkele spelers komt aan bod. Zo herhaalt Van Holsbeeck, ondanks geruchten die iets anders zeggen, dat Jovanovic kan bijtekenen als Anderlecht de titel pakt. "Maar niet voor twee seizoenen, daarin zijn we duidelijk. Ik reken erop dat Milan in de komende macthen het verschil nog zal maken."

Ook een transfer van Suarez is niet meteen aan de orde. "Als we hem nu verkopen, gaan we onder de prijs. Met Mati staan we dan ook dicht bij een contractverlenging tot 2017", aldus de manager. "Ook voor Biglia wordt het kiezen. Mits de juiste prijs wil Anderlecht meewerken aan zijn 'stap hogerop', maar als die er niet komt, verwachten we dat hij bijtekent tot 2017."

Van Holsbeeck gelooft nog steeds dat zjn ploeg met de titel zal gaan lopen, maar is toch ook duidelijk als het om Zulte Waregem gaat. "Als Zulte Waregem dit weekend wint op Standard, is het titelfavoriet nummer n", besloot de manager van Anderlecht.

Jupilerproleague.be

vanholsbeeck

Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk
Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk

Meer nieuws...