Van den Brom: "We zijn genaaid door de arbitrage"

Anderlecht verloor op het veld van Zulte Waregem met 2-1 en is daardoor ook zijn leidersplaats kwijt. Coach John van den Brom was niet te spreken over de arbitrage tijdens de topper."Het begint bij de scheidsrechter en daarna is het eigenlijk weer de scheidsrechter. Ik hoef geen beelden te zien, ik heb het tijdens de wedstrijd allemaal gezien. Dit was echt schandalig, de manier waarop we zijn genaaid door de arbitrage. Je kan nooit winnen als je tegen de scheidsrechter moet spelen.”


"Het is echt te gek voor woorden wat hier vandaag is voorgevallen. Dit is slecht voor ons, maar ook slecht voor het Belgisch voetbal. Wat een waardeloze scheidsrechter. Het is niet de eerste keer dat we met hem last hebben. We moeten nu enkel naar onszelf kijken, want we hoeven niets te verwachten van de arbiters”, was de trainer wel heel erg scherp.


Ook over wat hij zijn spelers vertelde was van den Brom hard: “Het is een catastrofe hoe we aan het kortste eind trekken door scheidsrechterlijke beslissingen. Normaal gezien zijn we enkel bezig met de tegenstander, maar nu moeten we ze blijven uitleggen hoe ze genaaid werden.”Toch wil hij ook nog vooruitkijken naar de volgende wedstrijden: “Zulte Waregem heeft ons vandaag niet ons spel laten spelen zoals we het wouden. Daar moeten we van leren. Ik zag te weinig voorzetten om ons systeem met twee spitsen uit te spelen. Er zijn nog vijf wedstrijden om alles om te draaien.”

Voetbalkrant

vandenbrom zultewaregem rsca

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...