Van den Brom: "Wij gaan altijd om te winnen"

De trein staat weer op de rails volgens de spelers van Anderlecht. John van den Brom wacht nog even met euforische uitspraken tot na de wedstrijd tegen Zulte Waregem, want ook de Nederlander was onder de indruk na de wedstrijd van Essevee tegen Club Brugge van donderdag.

En zwaluw maakt de lente niet, zegt het spreekwoord en daar houdt Van den Brom zich ook aan. De goede prestatie tegen Lokeren moet zondag eerst een vervolg krijgen tegen Zulte Waregem. "De spelers zijn blij, maar ik denk dat de trein pas helemaal vertrokken zal zijn als we winnen zondag. Zulte Waregem was even weg uit de titelrace, maar ze staan er nu weeral helemaal", zei hij vrijdag op zijn persconferentie. "We mogen daar zeker niet gaan verliezen, want anders zijn we de leidersplaats kwijt. Niemand had ook verwacht dat ze zo relatief makkelijk in Brugge zouden gaan winnen, ik ook niet nadat ik de eerste helft van Club bij ons gezien had."

En dus is het nog niet zeker of het beproefde recept van tegen Lokeren ook tegen Essevee uit de kast wordt gehaald. En of twee spitsen, het blijft een vraag. "Het liep echt heel goed tegen Lokeren, maar ik blijf herhalen dat mijn spelers in de twee systemen even goed kunnen spelen. Als we met een 4-3-3 gewonnen hadden, was het ook even goed geweest. Je neemt de tegenstander toch in je achterhoofd mee naar die wedstrijd en dus kunnen er kleine nuances zijn. En ja, dat gaat dan over n of twee spitsen."


Tegen Club maakte Mbaye Leye een enorme indruk, ook op Van den Brom. "Maar ik wist al langer dat het een enorm goede spits is. Sterk aan de bal met een goed schot en afwerking. Hij heeft op zijn eentje bijna de verdediging van Brugge kapot gespeeld en dan nog eens met prachtige doelpunten ook. Zulte Waregem wordt een serieuze tegenstander als je die wedstrijd goed geanalyseerd hebt."

Maar Anderlecht gaat niet naar de Gaverbeek om zich er in te graven. "Nee, tijdens de wedstrijd kan je misschien aanpassen, maar vooraf gaan we altijd om te winnen."

De titelstrijd kan in de volgende twee wedstrijden in een beslissende plooi gelegd worden en daarbij let Van den Brom vooral op het gevaar uit Luik. "Maar ook naar Genk. Ik vind wel dat Standard fysiek indruk gemaakt heeft. Het is een blok dat negentig minuten blijft gaan."
Voetbalkrant

vandenbrom zultewaregem rsca

Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
Danil Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"

Meer nieuws...