Kums: "Spelen voor Anderlecht is nog altijd een wens"

Sven Kums hoopt ooit nog voor RSC Anderlecht te spelen. De 25-jarige middenvelder van de Nederlandse eersteklasser sc Heerenveen speelde van 1996 tot 2006 in de jeugd van Anderlecht, maar hij kon niet doorbreken bij de koploper van de Jupiler Pro League. Van januari 2007 tot medio 2008 werd hij ook uitgeleend aan Lierse SK (half seizoen) en KV Kortrijk (half seizoen). 

"Vanaf mijn vijftiende was ik doordeweeks niet meer thuis. Ik kwam in het internaat in Leuven terecht, waar veel voetballers woonden. Daar werd alles op elkaar afgestemd: school, voetbal, voeding. Je werd helemaal klaargestoomd voor het profvoetbal en voor mij ging dat via een omweg", vertelde Kums, die na zijn verhuurperiode aan Kortrijk in de tweede seizoenshelft van het seizoen 2007/2008 definitief werd overgenomen door de club en er tot medio 2011 speelde, tegen het Nederlandse weekblad Voetbal International.

Volgens Kums denken jonge spelers in België anders dan in Nederland. "In Nederland hebben spelers meer geduld, ze spelen nog gerust een paar seizoenen bij de beloften, maar in België ligt dat anders. Het is óf direct doorstromen naar het eerste elftal óf het bij een andere club proberen. Voor mij gold dat laatste. Spelen voor Anderlecht is nog altijd een wens, maar via Kortrijk en nu sc Heerenveen heb ik ondervonden dat er nog veel meer is", aldus Kums, die aan zijn tweede seizoen bezig is bij Heerenveen.

VoetbalNieuws

kums rsca

Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk
Anonieme oligarch heeft zijn oog op Anderlecht laten vallen
Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”

Meer nieuws...