Leider Anderlecht staat op tegen Lokeren

Anderlecht heeft zijn eerste zege in Play-off I te pakken. Het leidde halfweg al met 3-0 tegen Lokeren en hield die score met zijn tienen makkelijk vast na de uitsluiting van Deschacht. Anderlecht staat nu steviger op kop, het heeft vier punten meer dan eerste achtervolger Standard.

De drang naar een goed resultaat deed Anderlecht-trainer Van den Brom teruggrijpen naar het 4-4-2-systeem, met De Sutter naast Mbokani. Jovanovic en Bruno moesten de spitsen bedienen vanaf de zijkanten. Toeval of niet, maar het tij keerde meteen. Bruno zette Corryn kinderlijk in de wind, Jovanovic leverde Anderlecht de gewenste vroege treffer. Hij kon helemaal ongedekt binnenkoppen. Met die 1-0 vond paars-wit in Lokeren de ideale speelbal. Copa moest twee keer heil brengen op kopstoten van Mbokani en Taravel trapte bijna in eigen doel. Maar ontsnappen deed Lokeren niet. Na een copybook-aanval kopte De Sutter op het halfuur aan de tweede paal een hoge voorzet van Jovanovic tegen de touwen. Het schuchtere lachje van Van den Brom werd alsmaar breder, het spel van Lokeren steeds matiger. Enkele minuten later knalde Kljestan met een mooie curvebal onderkant lat de 3-0 op het bord.

De sinaasappelen in de rust verschaften Lokeren geen energiestoot, zelfs niet na het tweede rood in enkele weken voor Deschacht. Hij tackelde op de bal, maar zijn been schoot de hoogte in en raakte Trompet op zijn scheenbeen. Het spel kabbelde nu langs twee kanten als een stilstaand beekje voort. Invaller Suarez had de 4-0 nog wel op zijn schoen, maar Copa redde. De 3-0 bleef en RSCA heeft weer wat ademruimte in de stand.

Goals: 4' Jovanovic (1-0), 30' De Sutter (2-0), 37' Kljestan (3-0)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Kouyaté, Wasilewski, Jovanovic (50' Safari), Kljestan, Biglia, Bruno (60' de Zeeuw), Mbokani (69' Suarez), De Sutter
Lokeren: Copa, Corryn, Taravel, Mijat Maric, Tshinyama (45' El Mouataz), De Pauw (60' Saglik), Overmeire, Dutra, Milos Maric (45' Trompet), Mokulu, Harbaoui
Gele kaarten: 69' Trompet, 82' Taravel
Rode kaart: 46' Deschacht
Scheidsrechter: Jérôme Efong Nzolo
Toeschouwers: 20.000

Sporza

lokeren jupilerproleague

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...