Leider Anderlecht staat op tegen Lokeren

Anderlecht heeft zijn eerste zege in Play-off I te pakken. Het leidde halfweg al met 3-0 tegen Lokeren en hield die score met zijn tienen makkelijk vast na de uitsluiting van Deschacht. Anderlecht staat nu steviger op kop, het heeft vier punten meer dan eerste achtervolger Standard.

De drang naar een goed resultaat deed Anderlecht-trainer Van den Brom teruggrijpen naar het 4-4-2-systeem, met De Sutter naast Mbokani. Jovanovic en Bruno moesten de spitsen bedienen vanaf de zijkanten. Toeval of niet, maar het tij keerde meteen. Bruno zette Corryn kinderlijk in de wind, Jovanovic leverde Anderlecht de gewenste vroege treffer. Hij kon helemaal ongedekt binnenkoppen. Met die 1-0 vond paars-wit in Lokeren de ideale speelbal. Copa moest twee keer heil brengen op kopstoten van Mbokani en Taravel trapte bijna in eigen doel. Maar ontsnappen deed Lokeren niet. Na een copybook-aanval kopte De Sutter op het halfuur aan de tweede paal een hoge voorzet van Jovanovic tegen de touwen. Het schuchtere lachje van Van den Brom werd alsmaar breder, het spel van Lokeren steeds matiger. Enkele minuten later knalde Kljestan met een mooie curvebal onderkant lat de 3-0 op het bord.

De sinaasappelen in de rust verschaften Lokeren geen energiestoot, zelfs niet na het tweede rood in enkele weken voor Deschacht. Hij tackelde op de bal, maar zijn been schoot de hoogte in en raakte Trompet op zijn scheenbeen. Het spel kabbelde nu langs twee kanten als een stilstaand beekje voort. Invaller Suarez had de 4-0 nog wel op zijn schoen, maar Copa redde. De 3-0 bleef en RSCA heeft weer wat ademruimte in de stand.

Goals: 4' Jovanovic (1-0), 30' De Sutter (2-0), 37' Kljestan (3-0)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Kouyaté, Wasilewski, Jovanovic (50' Safari), Kljestan, Biglia, Bruno (60' de Zeeuw), Mbokani (69' Suarez), De Sutter
Lokeren: Copa, Corryn, Taravel, Mijat Maric, Tshinyama (45' El Mouataz), De Pauw (60' Saglik), Overmeire, Dutra, Milos Maric (45' Trompet), Mokulu, Harbaoui
Gele kaarten: 69' Trompet, 82' Taravel
Rode kaart: 46' Deschacht
Scheidsrechter: Jérôme Efong Nzolo
Toeschouwers: 20.000

Sporza

lokeren jupilerproleague

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...