Proto: "Liever gelukkig bij Anderlecht dan elders tien keer meer verdienen"

In het Nieuwsblad sprak Proto over de spelerslonen, en of deze lonen voldoende zijn om er de rest van je leven op te teren. En zijn die riante lonen het belangrijkste voor de Anderlecht-doelman.


"Om eerlijk te zijn, weten veel spelers in onze kleedkamers wel ongeveer wat hun collega's verdienen", zegt Proto. "Ik heb sommige ploegmaats zelfs al raad gegeven voor hun onderhandelingen. Voetballen is 'big buisiness'. Het beste en voornaamste is om gewoon niet jaloers te zijn tegen elkaar"


Er wordt bij de voetbal-lonen ook gedacht aan later. "Er is een speciale pensioenfonds", zegt Proto. "Elke maand wordt er een percentage van je loon afgehouden voor een groepsverzekering. Dat bedrag kun je innen als je 35 jaar bent aan een goed ficaal regime. Als je tien jaar gevoetbald hebt op hoogste niveau, verzekert dat je toekomst."


Proto sprak ook nog even over een eventuele lucratieve transfer. "Engeland oké, maar voor een transfer naar Rusland zou ik toch al langer moeten nadenken", zegt Proto. "Ik heb twee zoontjes. Als ik in het buitenland tien keer meer kan verdienen, maar dan ongelukkig ben, dan blijf ik liever bij Anderlecht."


Ook na zijn voetbal-loopbaan wil Proto niet gaan rentenieren. "Ik ga na mijn loopbaan zeker nog werken. Het liefst van al zou ik de sport-recht studeren aan de universiteit. Dat is nu niet te combineren met het voetbal."

Het Nieuwsblad

proto

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
Silvère Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciëren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...