Proto: "Liever gelukkig bij Anderlecht dan elders tien keer meer verdienen"

In het Nieuwsblad sprak Proto over de spelerslonen, en of deze lonen voldoende zijn om er de rest van je leven op te teren. En zijn die riante lonen het belangrijkste voor de Anderlecht-doelman.


"Om eerlijk te zijn, weten veel spelers in onze kleedkamers wel ongeveer wat hun collega's verdienen", zegt Proto. "Ik heb sommige ploegmaats zelfs al raad gegeven voor hun onderhandelingen. Voetballen is 'big buisiness'. Het beste en voornaamste is om gewoon niet jaloers te zijn tegen elkaar"


Er wordt bij de voetbal-lonen ook gedacht aan later. "Er is een speciale pensioenfonds", zegt Proto. "Elke maand wordt er een percentage van je loon afgehouden voor een groepsverzekering. Dat bedrag kun je innen als je 35 jaar bent aan een goed ficaal regime. Als je tien jaar gevoetbald hebt op hoogste niveau, verzekert dat je toekomst."


Proto sprak ook nog even over een eventuele lucratieve transfer. "Engeland oké, maar voor een transfer naar Rusland zou ik toch al langer moeten nadenken", zegt Proto. "Ik heb twee zoontjes. Als ik in het buitenland tien keer meer kan verdienen, maar dan ongelukkig ben, dan blijf ik liever bij Anderlecht."


Ook na zijn voetbal-loopbaan wil Proto niet gaan rentenieren. "Ik ga na mijn loopbaan zeker nog werken. Het liefst van al zou ik de sport-recht studeren aan de universiteit. Dat is nu niet te combineren met het voetbal."

Het Nieuwsblad

proto

Acheampong: "Paar clubs uit Engeland hebben interesse"
Tielemans: "Ze toonden echt dat ze mij wilden"
Anderlecht doet beter dan Ajax tegen Manchester United
Russische voorzitter Monaco: "Er was veel belangstelling voor Tielemans, maar heeft toch voor Monaco gekozen"
Duurste Belgische transfer
Het is officieel: Youri Tielemans voetbalt in Monaco
Frutos: "Ja, ik was klaar om Besnik Hasi op te volgen"
Hanni: "Ik kon elders pak meer verdienen dan bij Anderlecht"
Anderlecht wil Wasilewski als scout
Frank Boeckx met succes geopereerd aan rug
Qatar of China wenkt voor Hamdi Harbaoui
Isaac Kiese Thelin wordt een jaar extra gehuurd van Bordeaux
Anderlecht denkt aan bouw van hoge nieuwe tribune
Anderlecht wil heel ver gaan voor Sven Kums
Doumbia wil Anderlecht verlaten

Meer nieuws...