Proto: "Liever gelukkig bij Anderlecht dan elders tien keer meer verdienen"

In het Nieuwsblad sprak Proto over de spelerslonen, en of deze lonen voldoende zijn om er de rest van je leven op te teren. En zijn die riante lonen het belangrijkste voor de Anderlecht-doelman.


"Om eerlijk te zijn, weten veel spelers in onze kleedkamers wel ongeveer wat hun collega's verdienen", zegt Proto. "Ik heb sommige ploegmaats zelfs al raad gegeven voor hun onderhandelingen. Voetballen is 'big buisiness'. Het beste en voornaamste is om gewoon niet jaloers te zijn tegen elkaar"


Er wordt bij de voetbal-lonen ook gedacht aan later. "Er is een speciale pensioenfonds", zegt Proto. "Elke maand wordt er een percentage van je loon afgehouden voor een groepsverzekering. Dat bedrag kun je innen als je 35 jaar bent aan een goed ficaal regime. Als je tien jaar gevoetbald hebt op hoogste niveau, verzekert dat je toekomst."


Proto sprak ook nog even over een eventuele lucratieve transfer. "Engeland oké, maar voor een transfer naar Rusland zou ik toch al langer moeten nadenken", zegt Proto. "Ik heb twee zoontjes. Als ik in het buitenland tien keer meer kan verdienen, maar dan ongelukkig ben, dan blijf ik liever bij Anderlecht."


Ook na zijn voetbal-loopbaan wil Proto niet gaan rentenieren. "Ik ga na mijn loopbaan zeker nog werken. Het liefst van al zou ik de sport-recht studeren aan de universiteit. Dat is nu niet te combineren met het voetbal."

Het Nieuwsblad

proto

RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar
Blunder Svilar komt Benfica duur te staan
Weiler kan bondscoach worden van Oostenrijk
Vanhaezebrouck: "Ik kan alleen maar 'chapeau' zeggen tegen Gerkens"
De Witte: "Prestatie van Anderlecht mag gezien worden"
Emery prijst gretig Anderlecht
Deschacht: "Je speelt goed en hebt kansen dan is die 0-4 jammer"
Hanni: "Dit is een ontgoocheling"

Meer nieuws...