Uitzonderlijke keepershandschoen voor Proto

Silvio Proto zal de volgende weken met een speciale handschoen moeten spelen. Hij blesseerde zich een paar weken geleden aan de pink aan zijn rechterhand. Sinds de wedstrijd op Waasland-Beveren heeft Proto constant pijn aan de vingers. Glen De Boeck de trainer van Waasland-Beveren schreeuwden toen om een strafschop en meende dat Proto komedie speelde, maar het was blijkbaar de aanvaller die een zware fout maakte op Proto.  



‘De knokkels van mijn hand waren toen echt ingedrukt', aldus Proto. ‘De dokter vroeg om direct mijn handschoen te verwijderen, maar de vingers waren zo gebogen dat ik ze niet zomaar af kreeg. Ik dacht toen echt dat ik een aantal botten in mijn hand gebroken had. Gelukkig kon de dokter alles meteen weer in de kom trekken, maar sindsdien ondervind ik hinder.' aldus de doelman.



De keeper scheurde enkele ligamenten in de vinger. Na het seizoen zal er pas een operatie plaatsvinden. Proto speelt ook voor elke wedstrijd met een inspuiting.   ‘Het gaat om te keepen', gaat Proto verder. ‘Maar je voelt de blessure constant en dat is lastig. Daarom heb ik aan fabrikant Uhlsport gevraagd om een speciale keepershandschoen te maken waarbij de pink en de ringvinger zijn samengevoegd. Zo kan ik mijn geblesseerde vingers optimaal beschermen door ze samen te spalken.'  



‘Als service naar Silvio toe zijn wij op onze hoofdzetel in Duitsland meteen in actie geschoten', zegt Rony Van Vlierbergh van Uhlsport. ‘We maakten een uitzonderlijke keepershandschoen,want er zit ook een beschermende frame in zodat de impact op Proto's geblesseerde vingers echt minimaal wordt en de kwetsuur niet verergert. Het belangrijkste is dat Silvio er zich goed bij voelt.' Aldus de vertegenwoordiger van Uhlsport.

Het Nieuwsblad

proto

Ghelamco: "Bod op Anderlecht verandert weinig aan plannen stadion"
KV Mechelen ontevreden over Silvère Ganvoula
Vanhaezebrouck: "Ik zag met Beric en Harbaoui gisteren twee goede spitsen op training"
Los Angeles FC hebben interesse in Trezeguet
"Fans spuwden en gooiden bier" toch moet Teo 1000 euro boete betalen
Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk

Meer nieuws...