Jovanovic: "We hebben het punt op Gent niet verdiend"

Milan Jovanovic zet iedereen op scherp voor de play-offs. "We spelen ver onder ons niveau", zegt de aanvaller van Anderlecht, die geen voorstander is van de eindronde. "Waarom moeten wij onze concurrenten punten cadeau doen? Dat haat ik."


Anderlecht beŽindigde de reguliere competitie met een gelijkspel in Gent (1-1). Milan Jovanovic maakte het doelpunt voor paars-wit.  "We moeten blij zijn met het punt, want dat hebben we niet verdiend", vertelt Jovanovic aan Sporza. "We spelen ver onder ons niveau, ver onder het niveau van een kampioen.""We hebben dit seizoen fantastisch gevoetbald, maar de laatste maanden loopt het niet. Ik verwacht meer van Anderlecht. We moeten de bal opeisen en weer proberen te voetballen. Dan zijn we het beste team van BelgiŽ. Met knokvoetbal lukt ons dat niet."


"De play-offs worden moeilijk. Wij zijn geen favoriet. Dat mogen we niet denken, want dan spelen we zoals op Gent. Het is dus beter te denken dat we geen favoriet zijn, dat we niet de beste zijn. Dan schieten we misschien wakker." Anderlecht begint over twee weken met 34 punten aan de play-offs, eerste achtervolger Zulte Waregem heeft er 32.


"Zaterdag hebben we niet twee punten, maar ťťn punt verloren. Dat haat ik", zegt Milan Jovanovic. "Als kampioen geef je de concurrentie nu een extra kans. Waarom moeten wij onze concurrenten punten cadeau doen? Dat is een van de redenen waarom ik aan vertrekken denk. Ik ben het zat."

Sporza

jovanovic rsca gent

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...