Jovanovic: "We hebben het punt op Gent niet verdiend"

Milan Jovanovic zet iedereen op scherp voor de play-offs. "We spelen ver onder ons niveau", zegt de aanvaller van Anderlecht, die geen voorstander is van de eindronde. "Waarom moeten wij onze concurrenten punten cadeau doen? Dat haat ik."


Anderlecht beŽindigde de reguliere competitie met een gelijkspel in Gent (1-1). Milan Jovanovic maakte het doelpunt voor paars-wit.  "We moeten blij zijn met het punt, want dat hebben we niet verdiend", vertelt Jovanovic aan Sporza. "We spelen ver onder ons niveau, ver onder het niveau van een kampioen.""We hebben dit seizoen fantastisch gevoetbald, maar de laatste maanden loopt het niet. Ik verwacht meer van Anderlecht. We moeten de bal opeisen en weer proberen te voetballen. Dan zijn we het beste team van BelgiŽ. Met knokvoetbal lukt ons dat niet."


"De play-offs worden moeilijk. Wij zijn geen favoriet. Dat mogen we niet denken, want dan spelen we zoals op Gent. Het is dus beter te denken dat we geen favoriet zijn, dat we niet de beste zijn. Dan schieten we misschien wakker." Anderlecht begint over twee weken met 34 punten aan de play-offs, eerste achtervolger Zulte Waregem heeft er 32.


"Zaterdag hebben we niet twee punten, maar ťťn punt verloren. Dat haat ik", zegt Milan Jovanovic. "Als kampioen geef je de concurrentie nu een extra kans. Waarom moeten wij onze concurrenten punten cadeau doen? Dat is een van de redenen waarom ik aan vertrekken denk. Ik ben het zat."

Sporza

jovanovic rsca gent

Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
Renť Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen

Meer nieuws...