Anderlecht gaat met een slecht gevoel Play-Off I in

Anderlecht gaat met een slecht gevoel Play-Off I in. Tegen AA Gent kwam het niet verder dan 1-1. Het Gentste doelpunt werd goedgekeurd na een beslissing van de lijnrechter. Deschacht pakte rood.

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie speelde AA Gent als 11de enkel voor de eer tegen leider Anderlecht. Het deed dat normaal gezien voor de laatste keer in het Ottenstadion, want vanaf volgend seizoen wil Gent aantreden in het Arteveldestadion. Bij de thuisploeg zette Fernandez Maréval in de basis. Bij de bezoekers opteerde Van den Brom voor Odoi op de rechtsachter. Hij verving de geblesseerde Gillet. Vanden Borre zat voor het eerst op de bank bij Anderlecht. Daar zat ook Bruno. Hij moest zijn plaats afstaan aan Vargas. Verder speelden ook Biglia (met masker) en Kouyate (terug uit blessure).Suarez werd nog niet fit genoeg bevonden voor een basisplaats. In de eerste helft deelde de thuisploeg de lakens uit. In de eerste 10 minuten moest Gent al twee keer hebben gescoord, maar Van der Bruggen raakte niet voorbij Proto en Mboyo kopte tegen de paal. Ook daarna bleef Gent kansen krijgen, maar in de afronding liep het telkens mis. Anderlecht speelde misschien wel zijn slechte helft van het seizoen. De leider kwam tot de 43ste minuut tot geen enkele kans. Toen ontbond Jovanovic zijn duivels. Vanop 20 meter haalde hij de bal uit de lucht, jongleerde en gaf vervolgens Boeckx het nakijken. Zo mocht Anderlecht tegen de gang van zaken gaan rusten met een voorsprong. 

Na de rust was Gent niet meer zo dominant. Anderlecht kreeg nu zelfs wat kansjes. Het spelbeeld van beide ploegen was eigenlijk niet goed genoeg. Daarom ging het meeste aandacht uit naar de wissels. Bij Anderlecht mochten Suarez, De Zeeuw én Vanden Borre opdraven. Bij Gent kwamKola tussen de lijnen. De invaller bezorgde Gent een gelijkspel. Bij een corner kopte hij richting doel. Proto bokste weg, maar volgens de lijnrechter was de bal over de lijn geweest. De ref volgde zijn assistent. In de blessuretijd kreeg Deschacht nog rood na een tik in het gezicht van Hubert. 

Goals: 40' Jovanovic (0-1), 83' Kola (1-1)
AA Gent: Boeckx, Maréval, Zukanovic, Arzo, Cendros, Kage, Van der Bruggen (75' Lopez), Hubert, Neto, Soumahoro (77' Kola), Mboyo
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Kouyaté, Odoi, Jovanovic, Kljestan, Biglia, Praet (71' de Zeeuw), Vargas (79' Vanden Borre, De Sutter (67' Suarez)
Gele kaarten: 9' Kljestan, 37' Soumahoro, 42' Praet, 69' Cendros, 76' Jovanovic, 84' Odoi
Rode kaart: 91' Deschacht
Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Toeschouwers: 12.012

Jupilerproleague.be

jupilerproleague gent

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...