De Sutter scoort, Suarez doet stadion juichen

Anderlecht heeft het niet onder de markt gehad met een stug KV Mechelen. Kansen genoeg in de eerste helft, maar het was wachten op de tweede tot De Sutter weer maar eens beslissend was als supervervanger van Mbokani. Het was echter de rentree van Suarez die de aandacht opeiste.
Veel kansen voor Anderlecht in de eerste helft, maar geen doelpunt. Veel mensen achter de bal bij de bezoekers en daarvan maakte Anderlecht gebruik om het balbezit op te eisen. En niet een beetje, want de jongens van Harm van Veldhoven kwamen in het eerste halfuur amper aan de bal. De kansen waren dan ook uitsluitend voor de thuisploeg, maar Pacovski verslaan zat er niet in. De Sutter kopte naast en kon niet tegen de netten deviëren, Biglia, Gillet en Kljestan strandden op Pacovski en afstandsschoten van Praet en Jovanovic gingen naast of over.


Dat het bij de rust nog 0-0 stond, maakte dat het publiek en de spelers zenuwachtiger werden. Van den Brom haalde bij de rust Bruno naar de kant voor Vargas. En dat rendeerde, want na een slap openingskwartier van de tweede helft van Anderlecht zette de Venezolaan een één-twee op met De Sutter en bediende die met een knappe voorzet. De Sutter knikte met een mooie boog over de grijpende handen van Pacovski. Een mooie goal en weeral een wissel van Van den Brom die goed uitdraaide.


En dan het langverwachte moment: Matias Suarez maakte zijn rentree. Het stadion barstte bijna uit zijn voegen toen de Argentijn het veld betrad. En met reden, want de eerste actie in eerste klasse sinds mei 2012 leverde bijna een doelpunt op na een geweldige actie en dribbel van de voormalige Gouden Schoen. 
Maar het was De Zeeuw die de kans op de beslissing liet liggen door aan perfecte assist van Vargas niet in dank aan te nemen en naast te trappen alleen voor de doelman. En Anderlecht kreeg nog kansen, maar De Zeeuw faalde nogmaals en De Sutter kon niet binnen tikken op een uitstekende pass van Kljestan. Anderlecht won met het kleinste verschil, maar het belangrijkste van de avond was dat ze weer kunnen rekenen op een Suarez die honger heeft naar de bal.


bron: Voetbalkrant


Goals: 58' De Sutter (1-0)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Wasilewski, Gillet, Jovanovic (70' Suarez), Kljestan, Biglia, Praet (76' De Zeeuw), Bruno (45' Vargas), De Sutter
Mechelen: Pacovski, Ghomsi, Bateau, Biset, Vandam, Rits (45' Dialiba), De Witte, De Petter, Destorme (82' Van Tricht), Iddi (86' Junker), Cordaro
Gele kaarten: 10' Ghomsi, 86' Wasilewski
Scheidsrechter: Tim Pots
Toeschouwers: 22.500

Sporza

rsca mechelen

Vandaag ook UEFA Youth League: Anderlecht - PSG
De cijfers van jubilaris Deschacht in Europa
RSCA-fans: "Aanvaarden niet langer dat we behandeld worden als dieren"
Kara: "Het is een uitdaging voor iedereen"
Speciale match voor Trebel
John van den Brom: "Wij hadden een plan om PSG te stoppen, maar het liep anders"
Hein Vanhaezebrouck doet weinig wijzigingen in basiselftal
Anderlecht reageert op oproep tot boycot in Parijs
Hein Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat mijn spelers geen angst hebben om te voetballen"
Anderlecht: "Wij partner van Ghelamco? Hebben al 1,5 jaar geen contact"
Vanhaezebrouck: "Ik verwacht dat mijn spelers zich zullen laten zien"
Nu ook officieel: Anderlecht zonder Spajic tegen PSG
Anderlecht legt jeugdinternational vast tot 2019
Ghelamco stelt kleiner en beter bereikbaar Eurostadion voor aan buurtbewoners
Vanhaezebrouck: "Zelfs tegen PSG moeten we het initiatief nemen"

Meer nieuws...