De Sutter scoort, Suarez doet stadion juichen

Anderlecht heeft het niet onder de markt gehad met een stug KV Mechelen. Kansen genoeg in de eerste helft, maar het was wachten op de tweede tot De Sutter weer maar eens beslissend was als supervervanger van Mbokani. Het was echter de rentree van Suarez die de aandacht opeiste.
Veel kansen voor Anderlecht in de eerste helft, maar geen doelpunt. Veel mensen achter de bal bij de bezoekers en daarvan maakte Anderlecht gebruik om het balbezit op te eisen. En niet een beetje, want de jongens van Harm van Veldhoven kwamen in het eerste halfuur amper aan de bal. De kansen waren dan ook uitsluitend voor de thuisploeg, maar Pacovski verslaan zat er niet in. De Sutter kopte naast en kon niet tegen de netten deviëren, Biglia, Gillet en Kljestan strandden op Pacovski en afstandsschoten van Praet en Jovanovic gingen naast of over.


Dat het bij de rust nog 0-0 stond, maakte dat het publiek en de spelers zenuwachtiger werden. Van den Brom haalde bij de rust Bruno naar de kant voor Vargas. En dat rendeerde, want na een slap openingskwartier van de tweede helft van Anderlecht zette de Venezolaan een één-twee op met De Sutter en bediende die met een knappe voorzet. De Sutter knikte met een mooie boog over de grijpende handen van Pacovski. Een mooie goal en weeral een wissel van Van den Brom die goed uitdraaide.


En dan het langverwachte moment: Matias Suarez maakte zijn rentree. Het stadion barstte bijna uit zijn voegen toen de Argentijn het veld betrad. En met reden, want de eerste actie in eerste klasse sinds mei 2012 leverde bijna een doelpunt op na een geweldige actie en dribbel van de voormalige Gouden Schoen. 
Maar het was De Zeeuw die de kans op de beslissing liet liggen door aan perfecte assist van Vargas niet in dank aan te nemen en naast te trappen alleen voor de doelman. En Anderlecht kreeg nog kansen, maar De Zeeuw faalde nogmaals en De Sutter kon niet binnen tikken op een uitstekende pass van Kljestan. Anderlecht won met het kleinste verschil, maar het belangrijkste van de avond was dat ze weer kunnen rekenen op een Suarez die honger heeft naar de bal.


bron: Voetbalkrant


Goals: 58' De Sutter (1-0)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Wasilewski, Gillet, Jovanovic (70' Suarez), Kljestan, Biglia, Praet (76' De Zeeuw), Bruno (45' Vargas), De Sutter
Mechelen: Pacovski, Ghomsi, Bateau, Biset, Vandam, Rits (45' Dialiba), De Witte, De Petter, Destorme (82' Van Tricht), Iddi (86' Junker), Cordaro
Gele kaarten: 10' Ghomsi, 86' Wasilewski
Scheidsrechter: Tim Pots
Toeschouwers: 22.500

Sporza

rsca mechelen

Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"

Meer nieuws...