Paul Van Himst: "Voor dit seizoen is het beklonken voor Anderlecht"

Paul Van Himst ziet zijn Anderlecht vlot doorstomen naar de titel. Zulte Waregem wordt géén bedreiging, klinkt het. ‘Chapeau voor hun trainer, zijn organisatie staat als een huis. Maar je moet serieus zijn, voor dit seizoen is het beklonken.’U beleeft mooie tijden op de eretribune van Anderlecht, waar u naast Eddy Merckx zit. De kloof met de tegenstand is er.

Paul Van Himst: "En die zal ook niet meer kleiner worden. Anderlecht is de anderen duidelijk de baas."Is het een plezier om de ploeg bezig te zien?

Van Himst: "Ik vind van wel, ja. Ariël (Jacobs, nvdr.) was voorzichtiger, maar bij John van den Brom zien we weer een Anderlecht dat durft. Zeker in het begin van het seizoen hebben ze heel goeie matchen gespeeld. De laatste weken is het minder maar in ieder seizoen heb je zo’n moment dat het begint hè: gezever rond de transfer van Matias Suarez, Lucas Biglia denkt iets te forceren en hun managers poken de boel op met verhalen in de gazet… Dat is een onweer waar je door moet. Enfin, de transferperiode is nu gedaan en ze zijn alleen Kanu kwijt. De rest blijft zeker tot de zomer. Dat is geruststellend."De kampioen is bekend?

Van Himst: "Met de middelen die Anderlecht heeft, moet het anders al raar lopen, ja. Er zit ook nog zo veel talent op de bank. Zelfs de halvering van de punten zal hen niet stoppen."Anderlecht heeft zelfs talent dat de bank amper haalde. Matias Suarez speelde nog niet. Ook Ronald Vargas en Gohi Bi Cyriac keren terug –tot voor kort waren dat de beste spelers van concurrenten Club en Standard.

Van Himst: "Ze gaan er te veel hebben voor dezelfde plaatsen. Dat kan voor een trainer van Anderlecht een probleem zijn, maar dit seizoen niet. Van de tien matchen winnen ze er negen, en als je wint wordt er niet gediscussieerd. Dan moeten de bankzitters zwijgen."

"De kern van de zaak is dat de andere ploegen te weinig kwaliteit hebben om Anderlecht in moeilijkheden te brengen. Het maakt zelfs niet uit welke elf Van den Brom opstelt."En Zulte Waregem dan? Dat staat nog altijd tweede. Het kwam zelfs winnen in het Astridpark.

Van Himst: "Soms zijn er van die ploegen die boven zichzelf uitstijgen en het de grote clubs moeilijk maken. In mijn tijd heb ik ook een jaar geweten dat we Sint-Truiden nog op de laatste speeldag moesten kloppen om zeker te zijn van de titel. Het zou kunnen dat Zulte Waregem het ook nog zover drijft, maar kampioen gaan ze niet worden, daar geloof ik niet in. Zulte Waregem verdient alle respect. Het is een ploeg die durft, fysiek héél sterk staat en in man-tegen-manduels van niemand bang hoeft te zijn. Chapeau voor hun trainer, zijn organisatie staat als een huis. Maar nee, je moet serieus zijn, voor dit seizoen is het beklonken."

Sport/Voetbalmagazine

vanhimst

Erik Lambrechts fluit Genk - Anderlecht
Anderlecht blijft aandringen voor Turks International
Hein Vanhaezebrouck: "Emilio Ferrera doet iets extra met de jeugd"
Kara: "Alles gaat goed met me en ik ben blij dat ik hier opnieuw ben"
Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten

Meer nieuws...