Paul Van Himst: "Voor dit seizoen is het beklonken voor Anderlecht"

Paul Van Himst ziet zijn Anderlecht vlot doorstomen naar de titel. Zulte Waregem wordt géén bedreiging, klinkt het. ‘Chapeau voor hun trainer, zijn organisatie staat als een huis. Maar je moet serieus zijn, voor dit seizoen is het beklonken.’U beleeft mooie tijden op de eretribune van Anderlecht, waar u naast Eddy Merckx zit. De kloof met de tegenstand is er.

Paul Van Himst: "En die zal ook niet meer kleiner worden. Anderlecht is de anderen duidelijk de baas."Is het een plezier om de ploeg bezig te zien?

Van Himst: "Ik vind van wel, ja. Ariël (Jacobs, nvdr.) was voorzichtiger, maar bij John van den Brom zien we weer een Anderlecht dat durft. Zeker in het begin van het seizoen hebben ze heel goeie matchen gespeeld. De laatste weken is het minder maar in ieder seizoen heb je zo’n moment dat het begint hè: gezever rond de transfer van Matias Suarez, Lucas Biglia denkt iets te forceren en hun managers poken de boel op met verhalen in de gazet… Dat is een onweer waar je door moet. Enfin, de transferperiode is nu gedaan en ze zijn alleen Kanu kwijt. De rest blijft zeker tot de zomer. Dat is geruststellend."De kampioen is bekend?

Van Himst: "Met de middelen die Anderlecht heeft, moet het anders al raar lopen, ja. Er zit ook nog zo veel talent op de bank. Zelfs de halvering van de punten zal hen niet stoppen."Anderlecht heeft zelfs talent dat de bank amper haalde. Matias Suarez speelde nog niet. Ook Ronald Vargas en Gohi Bi Cyriac keren terug –tot voor kort waren dat de beste spelers van concurrenten Club en Standard.

Van Himst: "Ze gaan er te veel hebben voor dezelfde plaatsen. Dat kan voor een trainer van Anderlecht een probleem zijn, maar dit seizoen niet. Van de tien matchen winnen ze er negen, en als je wint wordt er niet gediscussieerd. Dan moeten de bankzitters zwijgen."

"De kern van de zaak is dat de andere ploegen te weinig kwaliteit hebben om Anderlecht in moeilijkheden te brengen. Het maakt zelfs niet uit welke elf Van den Brom opstelt."En Zulte Waregem dan? Dat staat nog altijd tweede. Het kwam zelfs winnen in het Astridpark.

Van Himst: "Soms zijn er van die ploegen die boven zichzelf uitstijgen en het de grote clubs moeilijk maken. In mijn tijd heb ik ook een jaar geweten dat we Sint-Truiden nog op de laatste speeldag moesten kloppen om zeker te zijn van de titel. Het zou kunnen dat Zulte Waregem het ook nog zover drijft, maar kampioen gaan ze niet worden, daar geloof ik niet in. Zulte Waregem verdient alle respect. Het is een ploeg die durft, fysiek héél sterk staat en in man-tegen-manduels van niemand bang hoeft te zijn. Chapeau voor hun trainer, zijn organisatie staat als een huis. Maar nee, je moet serieus zijn, voor dit seizoen is het beklonken."

Sport/Voetbalmagazine

vanhimst

Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië

Meer nieuws...