Dury: "Ik blijf erbij dat Anderlecht kampioen wordt"

Zulte Waregem en Franky Dury boekten woensdagavond een mooi en verdiende stuntzege op het veld van landskampioen RSC Anderlecht. Door die zege doen de West-Vlamingen weer helemaal mee in de titelstrijd. Dury wil echter niet te euforisch worden en blijft met beide voeten op de grond. "Anderlecht is te sterk voor elke ploeg in onze competitie, ik blijf erbij dat zij kampioen zullen worden", zegt hij een dag na de overwinning aan Het Nieuwsblad. 


Zulte won woensdag verrassend maar wel verdiend met het kleinste verschil in het Astridpark. Toch gaat Dury nu niet dromen van meer. "Of wij kampioen kunnen worden? Dat leeft alleen bij journalisten... We zijn natuurlijk niet bang, maar ik wil hier eigenlijk niet over praten. De sterkte van onze groep ligt net in het feit dat ze altijd de focus kunnen leggen op de volgende wedstrijd."


Hoewel ze Anderlecht woensdagavond versloegen, worden de Brusselaars volgens de coach van Essevee ook dit jaar kampioen. "Eerlijk gezegd: Anderlecht is te sterk voor elke ploeg in onze competitie, ik blijf erbij dat zij kampioen zullen worden. Ik zie het dan ook als een geweldig compliment dat John van den Brom ons als de enige overgebleven concurrent beschouwt", aldus Dury.


Al heel het seizoen speelt Zulte Waregem op een hoog niveau, met een mooie tweede plaats als gevolg. Toch wil Dury de kopjes geconcentreerd en in dezelfde richting houden. "Nu wil ik mijn jongens wat laten rusten. Het is een lange competitie, we hebben veel gewerkt en de play-offs zullen nog intensief worden, dus moeten we ervoor zorgen dat ze ook voldoende rusten." Het woord 'titelambitie' neemt de coach echter nog niet in de mond. "Geef me nog drie wedstrijden, dan zullen we zien of we competitief kunnen zijn met Anderlecht."


VoetbalNieuws

zultewaregem rsca

Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
DaniŽl Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"

Meer nieuws...