Dury: "Ik blijf erbij dat Anderlecht kampioen wordt"

Zulte Waregem en Franky Dury boekten woensdagavond een mooi en verdiende stuntzege op het veld van landskampioen RSC Anderlecht. Door die zege doen de West-Vlamingen weer helemaal mee in de titelstrijd. Dury wil echter niet te euforisch worden en blijft met beide voeten op de grond. "Anderlecht is te sterk voor elke ploeg in onze competitie, ik blijf erbij dat zij kampioen zullen worden", zegt hij een dag na de overwinning aan Het Nieuwsblad. 


Zulte won woensdag verrassend maar wel verdiend met het kleinste verschil in het Astridpark. Toch gaat Dury nu niet dromen van meer. "Of wij kampioen kunnen worden? Dat leeft alleen bij journalisten... We zijn natuurlijk niet bang, maar ik wil hier eigenlijk niet over praten. De sterkte van onze groep ligt net in het feit dat ze altijd de focus kunnen leggen op de volgende wedstrijd."


Hoewel ze Anderlecht woensdagavond versloegen, worden de Brusselaars volgens de coach van Essevee ook dit jaar kampioen. "Eerlijk gezegd: Anderlecht is te sterk voor elke ploeg in onze competitie, ik blijf erbij dat zij kampioen zullen worden. Ik zie het dan ook als een geweldig compliment dat John van den Brom ons als de enige overgebleven concurrent beschouwt", aldus Dury.


Al heel het seizoen speelt Zulte Waregem op een hoog niveau, met een mooie tweede plaats als gevolg. Toch wil Dury de kopjes geconcentreerd en in dezelfde richting houden. "Nu wil ik mijn jongens wat laten rusten. Het is een lange competitie, we hebben veel gewerkt en de play-offs zullen nog intensief worden, dus moeten we ervoor zorgen dat ze ook voldoende rusten." Het woord 'titelambitie' neemt de coach echter nog niet in de mond. "Geef me nog drie wedstrijden, dan zullen we zien of we competitief kunnen zijn met Anderlecht."


VoetbalNieuws

zultewaregem rsca

Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk
Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk

Meer nieuws...