Steegen: "Anderlecht heeft op korte termijn groter stadion nodig"

RSC Anderlecht wedt op twee paarden. Enerzijds uitbreiding van het huidige stadion, anderzijds een mogelijk nieuw stadion voor het EK 2020. De gemeentelijke overlegcommissie van Anderlecht bracht vorige week advies uit over de uitbreidingsplannen voor het Constant Vanden Stockstadion. De commissie beveelt een aantal wijzigingen aan die rekening houden met de verzuchtingen van de buurtbewoners, maar ingaan tegen de intenties van RSCA.

Zo zal de nieuwe derde ring minder hoog mogen zijn, de geplande parkeertoren twee verdiepingen lager, zal de sportzaal die de club ten behoeve van de gemeente bouwt iets luxueuzer moeten zijn, en moet de club opdraaien voor het mobiliteitsplan op wedstrijddagen. Anderlecht vermoedt een politiek spel, maar staat onder tijdsdruk. “We hebben sowieso op de korte termijn een groter stadion nodig om ons budget te kunnen handhaven”, zegt woordvoerder David Steegen.Mochten alle betrokkenen het toch eens geraken, gaat normaal in april het licht op groen voor de verbouwing. Dat sluit niet uit dat de club over enkele jaren het Anderlechtse grondgebied verlaat. De KBVB hoopt op een nieuw stadion in Brussel om het EK 2020 te kunnen ontvangen. “Een stadion in Brussel zal alleen rendabel zijn als er ook een club in speelt. Anderlecht moet dus participeren in dit verhaal en zijn verantwoordelijkheid opnemen”, zei bonds-CEO Steven Martens.


Manager Herman Van Holsbeeck: “Mocht het er komen, zouden we gek zijn om er niet in te trekken. Maar dat is een langetermijnverhaal. Op korte termijn moeten we absoluut het Vanden Stockstadion uitbreiden.”

Sport/Voetbalmagazine

vanholsbeeck steegen

Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk
Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk

Meer nieuws...