Steegen: "Anderlecht heeft op korte termijn groter stadion nodig"

RSC Anderlecht wedt op twee paarden. Enerzijds uitbreiding van het huidige stadion, anderzijds een mogelijk nieuw stadion voor het EK 2020. De gemeentelijke overlegcommissie van Anderlecht bracht vorige week advies uit over de uitbreidingsplannen voor het Constant Vanden Stockstadion. De commissie beveelt een aantal wijzigingen aan die rekening houden met de verzuchtingen van de buurtbewoners, maar ingaan tegen de intenties van RSCA.

Zo zal de nieuwe derde ring minder hoog mogen zijn, de geplande parkeertoren twee verdiepingen lager, zal de sportzaal die de club ten behoeve van de gemeente bouwt iets luxueuzer moeten zijn, en moet de club opdraaien voor het mobiliteitsplan op wedstrijddagen. Anderlecht vermoedt een politiek spel, maar staat onder tijdsdruk. “We hebben sowieso op de korte termijn een groter stadion nodig om ons budget te kunnen handhaven”, zegt woordvoerder David Steegen.Mochten alle betrokkenen het toch eens geraken, gaat normaal in april het licht op groen voor de verbouwing. Dat sluit niet uit dat de club over enkele jaren het Anderlechtse grondgebied verlaat. De KBVB hoopt op een nieuw stadion in Brussel om het EK 2020 te kunnen ontvangen. “Een stadion in Brussel zal alleen rendabel zijn als er ook een club in speelt. Anderlecht moet dus participeren in dit verhaal en zijn verantwoordelijkheid opnemen”, zei bonds-CEO Steven Martens.


Manager Herman Van Holsbeeck: “Mocht het er komen, zouden we gek zijn om er niet in te trekken. Maar dat is een langetermijnverhaal. Op korte termijn moeten we absoluut het Vanden Stockstadion uitbreiden.”

Sport/Voetbalmagazine

vanholsbeeck steegen

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...