FIFA onderzoekt geboortedatum Anderlecht-belofte Chancel Mbemba Mangulu

De Wereldvoetbalbond FIFA is een onderzoek gestart om de ware geboortedatum van de Congolese Anderlecht-belofte Chancel Mbemba Mangulu te achterhalen. Voor de beloftevolle verdediger circuleren er momenteel immers vier geboortedatums.


Dat meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN op basis van officiŽle documenten die ze konden inkijken. Anderlecht-manager Herman van Holsbeeck bevestigde aan Belga dat er een onderzoek loopt.

'Het klopt inderdaad dat er een onderzoek aan de gang is. In samenspraak met onze advocaten hebben we een volledig dossier naar de Wereldvoetbalbond opgestuurd', verduidelijkte Van Holsbeeck. 'Mbemba ligt bij ons onder contract en werd destijds geregistreerd volgens de geboortedatum die op zijn paspoort stond op het moment dat hij in Europa aankwam. Meer kunnen we momenteel over die zaak niet zeggen.'


Volgens Anderlecht is Mbemba geboren op 8 augustus 1994. Bij zijn eerste twee clubs in zijn vaderland werd er als geboortedatum echter 8 augustus 1988 neergepend. Bij de Congolese nationale ploeg gaf hij 30 november 1991 als geboortedatum op. Om de verwarring nog wat groter te maken, verklaarde de speler in enkele interviews in 1990 geboren te zijn.


De zaak zou in gang gezet zijn door de Braziliaanse spelersmakelaar Paulo Teixeira. Die zou, volgens CNN, ingehuurd zijn door Bernard Yuka, de voorzitter van Mbemba's ex-club E.S. La Grace, in een poging alsnog een opleidingsvergoeding van Anderlecht los te weken. Teixeira werd onlangs nog door de FIFA voor twee maanden geschorst wegens 'minachtende uitlatingen' over onder meer RSC Anderlecht op Facebook. Hij beschuldigde paars-wit ervan geen opleidingsvergoedingen te betalen aan kleinere, buitenlandse clubs.
 

mbemba rsca vanholsbeeck

Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk
Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk

Meer nieuws...