FIFA onderzoekt geboortedatum Anderlecht-belofte Chancel Mbemba Mangulu

De Wereldvoetbalbond FIFA is een onderzoek gestart om de ware geboortedatum van de Congolese Anderlecht-belofte Chancel Mbemba Mangulu te achterhalen. Voor de beloftevolle verdediger circuleren er momenteel immers vier geboortedatums.


Dat meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN op basis van officiŽle documenten die ze konden inkijken. Anderlecht-manager Herman van Holsbeeck bevestigde aan Belga dat er een onderzoek loopt.

'Het klopt inderdaad dat er een onderzoek aan de gang is. In samenspraak met onze advocaten hebben we een volledig dossier naar de Wereldvoetbalbond opgestuurd', verduidelijkte Van Holsbeeck. 'Mbemba ligt bij ons onder contract en werd destijds geregistreerd volgens de geboortedatum die op zijn paspoort stond op het moment dat hij in Europa aankwam. Meer kunnen we momenteel over die zaak niet zeggen.'


Volgens Anderlecht is Mbemba geboren op 8 augustus 1994. Bij zijn eerste twee clubs in zijn vaderland werd er als geboortedatum echter 8 augustus 1988 neergepend. Bij de Congolese nationale ploeg gaf hij 30 november 1991 als geboortedatum op. Om de verwarring nog wat groter te maken, verklaarde de speler in enkele interviews in 1990 geboren te zijn.


De zaak zou in gang gezet zijn door de Braziliaanse spelersmakelaar Paulo Teixeira. Die zou, volgens CNN, ingehuurd zijn door Bernard Yuka, de voorzitter van Mbemba's ex-club E.S. La Grace, in een poging alsnog een opleidingsvergoeding van Anderlecht los te weken. Teixeira werd onlangs nog door de FIFA voor twee maanden geschorst wegens 'minachtende uitlatingen' over onder meer RSC Anderlecht op Facebook. Hij beschuldigde paars-wit ervan geen opleidingsvergoedingen te betalen aan kleinere, buitenlandse clubs.
 

mbemba rsca vanholsbeeck

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...