Andy Najar tot 2016 bij paars-wit

Vandaag bereikten DC United en RSC Anderlecht een overeenkomst over de definitieve overgang van de Hondurees Andy Najar. De 19-jarige middenvelder zal de volgende 3,5 seizoenen voor Sporting Anderlecht voetballen. Hij tekende een contract tot 2016.

"De overgang van Andy Najar is toekomstgericht. Najar heeft een mooie progressiemarge en zijn speelstijl past bij die van paars-wit. De technische staf heeft hem kunnen wikken en wegen gedurende de maand dat hij bij ons op proef was. Zij hebben een positief rapport over de jonge Hondurees uitgebracht," verklaart algemeen directeur Herman Van Holsbeeck.

"Voor mij is deze overgang een droom. Anderlecht is een grote club en ik heb altijd al in Europa willen voetballen. Ik ben blij dat een club als Anderlecht mij deze kans biedt," aldus Andy Najar. Tijdens de oefenstage speelde de 19-jarige Najar negentig minuten in de met 4-2 gewonnen oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo. Ook scoorde hij een doelpunt tijdens de met 3-2 gewonnen oefenmatch tegen FC Dordrecht vorige zaterdag.

Najar heeft een goed derde seizoen bij DC United achter de rug. Hij speelde 25 wedstrijden voor de club, waarvan 22 in de basis. Najar, een jeugdproduct van DC United, was goed voor 4 assists. Daarnaast won hij de MLS “Rookie Of The Year” in 2010. Najar scoorde 10 doelpunten en gaf 11 assists in 82 MLS wedstrijden.

Andy Najar was geselecteerd voor de Hondurese nationale ploeg in de Olympische Spelen in Londen (2012) en bereikte de kwartfinales. Najar is jeugdinternational en behaalde zijn eerste cap voor zijn land in september.

RSCA.be

najar dcunited honduras

Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin

Meer nieuws...