Max De Jong: "Proto is klaar voor de Europese top"

Max de Jong wil niet met de eer gaan strijken, maar het is echt wel een prestatie om als doelman derde te eindigen op de Gouden Schoen. Volgens de keeperstrainer van de Brusselaars is Proto met voorsprong de beste van BelgiŽ.


Voor De Jong is het natuurlijk moeilijk vergelijken. De Nederlander maakte woensdag zijn eerste Gouden Schoen mee. "Maar ik heb gehoord dat het niet makkelijk voor doelmannen is om op het podium te geraken", vertelde hij ons. "Maar het is absoluut verdiend. Proto steekt er met kop en schouders bovenuit. Zijn sterkste punt? Zijn aanwezigheid. Als de match begint, staat hij er direct. Het is een doelman met goede reflexen. Zijn zwaktes? Uitvoetballen, maar dat weet hij zelf ook en daar werkt hij hard aan."


De Jong hoopt natuurlijk nog lang met Proto te werken, maar ziet ook kansen voor zijn poulain. "Hij is klaar voor de Europese top volgens mij. Hij kan naar Engeland. Ok, hij is niet de grootste, maar hij heeft lef en dat heb je daar vooral nodig. Wat een Mignolet kan, kan hij ook. Natuurlijk heb ik het liefst dat hij blijft, zoals ik alledrie mijn doelmannen wil houden."


Maar op de bank heeft vooral Thomas Kaminski het moeilijk. "Ja, dat is natuurlijk zo, maar zolang Proto hier is, is hij de nummer 1. Maar Thomas kan er ook inkomen. Stel je voor dat Silvio zich blesseert. Ik ben alvast blij met drie zulke goeie doelmannen, met ook nog Davy Roef."

dejong proto kaminski roef

Newcastle United wil Frank Acheampong
Badji, Bruno en Michael Verschueren lopen 20 km door Brussel
Alleen een mirakel kan paars-wit uit pot 3 houden
"Stanciu zal volgend seizoen bevestigen"
Proto: "Ik zou graag met Anthony Vanden Borre willen praten"
Vervoort reageert op brief RSCA: "Respect moet van twee kanten komen"
Kums: "Misschien komt er deze week een doorbraak"
Deportivo La Coruna wil Davy Roef houden
Najar: "Ik ben Anderlecht dankbaar en blij met verlenging"
Kums: "Ik wil het liefst naar Anderlecht"
Anderlecht volgt opnieuw Roemeense doelman
Kums wellicht voor 5 jaar naar Anderlecht
Anderlecht verliest talent aan Gent
Bondsparket vervolgt Cl-Brugge voor wangedrag fans tijdens topper tegen Anderlecht
Frutos: "Teo was vermoeid op het einde van competitie"

Meer nieuws...