Max De Jong: "Proto is klaar voor de Europese top"

Max de Jong wil niet met de eer gaan strijken, maar het is echt wel een prestatie om als doelman derde te eindigen op de Gouden Schoen. Volgens de keeperstrainer van de Brusselaars is Proto met voorsprong de beste van België.


Voor De Jong is het natuurlijk moeilijk vergelijken. De Nederlander maakte woensdag zijn eerste Gouden Schoen mee. "Maar ik heb gehoord dat het niet makkelijk voor doelmannen is om op het podium te geraken", vertelde hij ons. "Maar het is absoluut verdiend. Proto steekt er met kop en schouders bovenuit. Zijn sterkste punt? Zijn aanwezigheid. Als de match begint, staat hij er direct. Het is een doelman met goede reflexen. Zijn zwaktes? Uitvoetballen, maar dat weet hij zelf ook en daar werkt hij hard aan."


De Jong hoopt natuurlijk nog lang met Proto te werken, maar ziet ook kansen voor zijn poulain. "Hij is klaar voor de Europese top volgens mij. Hij kan naar Engeland. Ok, hij is niet de grootste, maar hij heeft lef en dat heb je daar vooral nodig. Wat een Mignolet kan, kan hij ook. Natuurlijk heb ik het liefst dat hij blijft, zoals ik alledrie mijn doelmannen wil houden."


Maar op de bank heeft vooral Thomas Kaminski het moeilijk. "Ja, dat is natuurlijk zo, maar zolang Proto hier is, is hij de nummer 1. Maar Thomas kan er ook inkomen. Stel je voor dat Silvio zich blesseert. Ik ben alvast blij met drie zulke goeie doelmannen, met ook nog Davy Roef."

dejong proto kaminski roef

Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers
Frank de Boer staat open voor gesprek met RSCA
Hein Vanhaezebrouck bovenaan verlanglijstje
AA Gent-voorzitter: "Hein heeft het laatste woord"
Anderlecht Fan Board: "Al hadden we 10 punten meer,we waren spelniveau beu"
Najar nog minstens zes weken aan de kant
Weiler krijgt van Anderlecht nog 400.000 euro
Steegen: "Reactie Roger Vanden Stock was pure emotie"
RSCA-fans planden nog hardere acties
Enkele spelers: "Laat dit niet gebeuren,wij spelen slecht, niet René"
Opvallend: RSCA van Weiler schiet meest op doel en heeft meeste kansen dit seizoen
Anderlecht gaat grote jeugdtalenten anders begeleiden

Meer nieuws...