Max De Jong: "Proto is klaar voor de Europese top"

Max de Jong wil niet met de eer gaan strijken, maar het is echt wel een prestatie om als doelman derde te eindigen op de Gouden Schoen. Volgens de keeperstrainer van de Brusselaars is Proto met voorsprong de beste van BelgiŽ.


Voor De Jong is het natuurlijk moeilijk vergelijken. De Nederlander maakte woensdag zijn eerste Gouden Schoen mee. "Maar ik heb gehoord dat het niet makkelijk voor doelmannen is om op het podium te geraken", vertelde hij ons. "Maar het is absoluut verdiend. Proto steekt er met kop en schouders bovenuit. Zijn sterkste punt? Zijn aanwezigheid. Als de match begint, staat hij er direct. Het is een doelman met goede reflexen. Zijn zwaktes? Uitvoetballen, maar dat weet hij zelf ook en daar werkt hij hard aan."


De Jong hoopt natuurlijk nog lang met Proto te werken, maar ziet ook kansen voor zijn poulain. "Hij is klaar voor de Europese top volgens mij. Hij kan naar Engeland. Ok, hij is niet de grootste, maar hij heeft lef en dat heb je daar vooral nodig. Wat een Mignolet kan, kan hij ook. Natuurlijk heb ik het liefst dat hij blijft, zoals ik alledrie mijn doelmannen wil houden."


Maar op de bank heeft vooral Thomas Kaminski het moeilijk. "Ja, dat is natuurlijk zo, maar zolang Proto hier is, is hij de nummer 1. Maar Thomas kan er ook inkomen. Stel je voor dat Silvio zich blesseert. Ik ben alvast blij met drie zulke goeie doelmannen, met ook nog Davy Roef."

dejong proto kaminski roef

Weiler: "Mogen Kums niet vergelijken met Tielemans"
Anderlecht doet actie voor fans tijdens Supercup
Ivan Obradovic: "90 mintuten tegen Dender waren ideaal om ritme en gevoel"
Herman Van Holsbeeck duikt op in Tour de France
Zwitser mogelijk opvolger van Kara
Voorbeschouwing Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem
Red Flames houden uitzicht op volgende ronde na zege tegen Noorwegen
Supercup: Anderlecht - Zulte Waregem LIVE via Play Sports
Anderlecht wil contract Svilar met twee seizoenen verlengen
Dennis Appiah: "Naar mijn gevoel sterker dan vorig seizoen"
Wijziging openingsuren Ticketing
Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem is uitverkocht!
Yari Verschaeren: "Ik wil snel in de eerste ploeg geraken"
Van Camp: "Beter elders ervaring opdoen"
B-elftal Anderlecht wint met 1-3 van Dender

Meer nieuws...