Anderlecht rekent af met AA Gent

Anderlecht heeft zich na een 1-0 overwinning tegen AA Gent bij de laatste vier geschaard in de Beker van België. Tom De Sutter deed zijn reputatie van prijsschutter opnieuw alle eer aan. Dieumerci Mbokani mag dan straks op de Africa Cup furore maken, de scoremachine van De Sutter heeft de heersende vrieskou alvast netjes overleefd. Na een knappe assist van Praet loodste de lange spits Anderlecht naar een halve finale tegen RC Genk. Voor de tweedeklassers Sint-Truiden en KV Oostende eindigde vanavond het bekeravontuur. Zij moesten knielen voor respectievelijk KV Kortrijk en Cercle Brugge.

Victor Fernandez heeft de Gentse boemeltrein nog niet op gang gekregen. Buffalo-coach nummer drie van het seizoen 2012-2013 zag zijn team verdienstelijk weerwerk bieden in het Astridpark, maar een stunt zat er geen moment in. Dreigen konden de bezoekers, met nieuwelingen Zukanovic, Hubert en Neto in de basiself, zelden of nooit, op enkele schuchtere pogingen van Brüls en Mboyo na. Veel te weinig om Anderlecht te verontrusten en als Cesar Arzo, allerminst een Spaanse veldheer in de defensie, dan nog zijn gulle medewerking verleent bij de enige Brusselse goal, is het vet natuurlijk snel van de soep. Zeventien minuten waren weggetikt toen Arzo zich kinderlijk liet aftroeven door een opzittende Praet. Het RSCA-talent bediende na enkele fraaie bewegingen De Sutter en die liet de intikker niet liggen. Voor AA Gent veranderde dat doelpunt weinig aan de uitgangssituatie. De bezoekers moesten sowieso scoren, maar het was Anderlecht dat op het halfuur zijn voorsprong ei zo na verdubbelde. Weer waren de hoofdrolspelers Praet en De Sutter, dit keer had Boeckx het laatste woord.

Ook na de hervatting behield paars-wit een rustig meesterschap. Een luid toegejuichte Iakovenko bekroonde zijn invalbeurt bijna met een goal, de lat behoedde AA Gent voor een voortijdigde knock-out. In de slotfase zetten de Buffalo's een laatste keer aan. Proto op de knieën krijgen, was echter een onoverkomelijke opdracht.

Goals: 17' De Sutter (1-0)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Wasilewski, Odoi, Jovanovic (68' Iakovenko), Kljestan, Kanu, Praet, Bruno, De Sutter
AA Gent: Boeckx, Arzo, Wallace, Zukanovic, Rafinha, Hubert, Brüls (72' Conté), Lepoint, Neto (76' Van der Bruggen), Soumahoro (64' Kola), Mboyo
Gele kaart: 12' Kljestan
Scheidsrechter: Serge Gumienny

cofifiscup gent

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...