Roef: "Proto en Kaminski motiveren me altijd"

Davy Roef is een van de youngsters van Anderlecht die mee op oefenstage zijn in Turkije. De 18-jarige doelman, die sinds dit jaar volwaardig lid is van de A-kern, heeft het naar zijn zin in Belek. 'Al komt het vooral neer op trainen en slapen', zegt hij. 
'De omstandigheden zijn hier prima, al valt het weer een beetje tegen.. Het is koud en er staat veel wind. Maar ik ben al blij dat het niet regent zoals vorig jaar', zegt Roef, die hoewel hij amper 18 is, al aan zijn vierde oefenstage met de A-ploeg toe is. 'Wat ik op een dag zoal doe? Na de trainingen heb ik vooral veel geslapen. Ofwel kijk ik wat tv of zit ik aan de computer.' Op training in Belek werkt Roef vooral apart met keeperstrainer Max de Jong en collega-doelmannen Silvio Proto en Thomas Kaminski. 'Twee toffe kerels, we lachen wat af op training. Maar we motiveren elkaar ook voortdurend. Ze maken wel indruk op mij, het zijn twee geweldige doelmannen, hè.' De jonge keeper is momenteel derde keeper bij Anderlecht, maar wat als Kaminski ongeduldig wordt en andere oorden opzoekt om te spelen? 'Ik hoor de geruchten ook vaak, maar ik denk niet dat het zover zal komen. Ik neem trouwens vrede met mijn plaats als derde doelman. En intussen kan ik veel leren van mijn collega's', aldus Roef, die nog naar een andere goalie opkijkt. 'Casillas is altijd al mijn grote favoriet geweest. Hij zit nu wel op de bank, raar is dat. Zo zie je maar, dat kan iedereen overkomen.' Gelukkig voor Roef heeft John van den Brom alvast vertrouwen in zijn beloftevolle doelman. 'We hebben niet enorm veel contact, maar hij heeft me bijvoorbeeld gefeliciteerd na mijn goede match in de NextGen Series tegen Tottenham, die we met 2-0 wonnen. Door die wedstrijd kent iedereen me nu op de club. En sinds we in Barcelona speelden, noemt Proto me altijd Pinto, naar de tweede doelman van Barça.'(lacht)
Gisteravond stond de doelman nog een speciale uitdaging te wachten. 'We spelen altijd een voetbalquiz en op de vorige stage in Oostenrijk heb ik samen met de doelmannen en Kljestan gewonnen. Ik heb dus een eer te verdedigen', aldus Roef, die er ook aan denkt om verder te gaan studeren. 'De vorige jaren waren zwaar, ik heb mijn middelbare opleiding afgemaakt terwijl ik dat met de trainingen bij Anderlecht combineerde. Maar misschien ga ik toch nog studeren, want anders heb ik nooit iets te doen als we maar één training per dag hebben. Het leven als profvoetballer kan soms best saai zijn.' (lacht)roef proto kaminski

Zeer mooi gebaar van RSCA-fans
Hanni: "Openingstreffer was een gebrek aan concentratie"
Lukasz Teodorczyk gelinkt aan AC Milan
Gerkens: "Ik ben goed geïntegreerd in deze fijne groep"
Weiler: "Als we de kans hebben nog iets halen op links"
Trebel: "Obradovic was niet helemaal fit en moest de ploeg helpen"
Weiler: "Voor een eerste wedstrijd zeer tevreden"
Dendoncker mist Supercup door ziekte
Kums: "Wilden die prijs winnen"
Anderlecht pakt de Supercup
Maandag 24 juli opent RSCA vernieuwde Webshop
Weiler: "Mogen Kums niet vergelijken met Tielemans"
Anderlecht doet actie voor fans tijdens Supercup
Ivan Obradovic: "90 mintuten tegen Dender waren ideaal om ritme en gevoel"
Herman Van Holsbeeck duikt op in Tour de France

Meer nieuws...