Roef: "Proto en Kaminski motiveren me altijd"

Davy Roef is een van de youngsters van Anderlecht die mee op oefenstage zijn in Turkije. De 18-jarige doelman, die sinds dit jaar volwaardig lid is van de A-kern, heeft het naar zijn zin in Belek. 'Al komt het vooral neer op trainen en slapen', zegt hij. 
'De omstandigheden zijn hier prima, al valt het weer een beetje tegen.. Het is koud en er staat veel wind. Maar ik ben al blij dat het niet regent zoals vorig jaar', zegt Roef, die hoewel hij amper 18 is, al aan zijn vierde oefenstage met de A-ploeg toe is. 'Wat ik op een dag zoal doe? Na de trainingen heb ik vooral veel geslapen. Ofwel kijk ik wat tv of zit ik aan de computer.' Op training in Belek werkt Roef vooral apart met keeperstrainer Max de Jong en collega-doelmannen Silvio Proto en Thomas Kaminski. 'Twee toffe kerels, we lachen wat af op training. Maar we motiveren elkaar ook voortdurend. Ze maken wel indruk op mij, het zijn twee geweldige doelmannen, hè.' De jonge keeper is momenteel derde keeper bij Anderlecht, maar wat als Kaminski ongeduldig wordt en andere oorden opzoekt om te spelen? 'Ik hoor de geruchten ook vaak, maar ik denk niet dat het zover zal komen. Ik neem trouwens vrede met mijn plaats als derde doelman. En intussen kan ik veel leren van mijn collega's', aldus Roef, die nog naar een andere goalie opkijkt. 'Casillas is altijd al mijn grote favoriet geweest. Hij zit nu wel op de bank, raar is dat. Zo zie je maar, dat kan iedereen overkomen.' Gelukkig voor Roef heeft John van den Brom alvast vertrouwen in zijn beloftevolle doelman. 'We hebben niet enorm veel contact, maar hij heeft me bijvoorbeeld gefeliciteerd na mijn goede match in de NextGen Series tegen Tottenham, die we met 2-0 wonnen. Door die wedstrijd kent iedereen me nu op de club. En sinds we in Barcelona speelden, noemt Proto me altijd Pinto, naar de tweede doelman van Barça.'(lacht)
Gisteravond stond de doelman nog een speciale uitdaging te wachten. 'We spelen altijd een voetbalquiz en op de vorige stage in Oostenrijk heb ik samen met de doelmannen en Kljestan gewonnen. Ik heb dus een eer te verdedigen', aldus Roef, die er ook aan denkt om verder te gaan studeren. 'De vorige jaren waren zwaar, ik heb mijn middelbare opleiding afgemaakt terwijl ik dat met de trainingen bij Anderlecht combineerde. Maar misschien ga ik toch nog studeren, want anders heb ik nooit iets te doen als we maar één training per dag hebben. Het leven als profvoetballer kan soms best saai zijn.' (lacht)roef proto kaminski

Kums wellicht voor 5 jaar naar Anderlecht
Anderlecht verliest talent aan Gent
Bondsparket vervolgt Cl-Brugge voor wangedrag fans tijdens topper tegen Anderlecht
Frutos: "Teo was vermoeid op het einde van competitie"
Weiler onder indruk van nieuwkomer Granvoula
UEFA zet Tielemans in elftal Europa League
Anderlecht wil jeugdtalent Standard overtuigen
Zetterberg: "Kums is gedroomde opvolger voor Tielemans"
Nabil Dirar ziet terugkeer naar België niet zitten
Leander Dendoncker in Europa League elftal
Emmanuel Sowah kan rekenen op interesse van RB Leipzig
Anderlecht haalt hard uit naar stad Brussel
Anderlecht jeugd verliest nipt finale van Lyon
Anderlecht haalt jong talent bij White Star Brussel
Thelin: "Ik ben erg blij en fier om bij Anderlecht te kunnen blijven"

Meer nieuws...