Biglia pleegt contractbreuk

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck probeerde Lucas Biglia gisteren tevergeefs te bereiken en schakelde alvast zijn advocaten in. De Argentijn, die momenteel in zijn thuisland vertoeft, pleegt immers contractbreuk. Intussen hoopt trainer John van den Brom nog altijd dat zijn aanvoerder terugkeert, maar als dat niet gebeurt, staat een vervanger klaar.


Lucas Biglia stuurde afgelopen weekend zijn kat naar de oefenstage in het Turkse Belek en hoewel Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck zondag nog meldde dat hij contact had met de Argentijn, liet paars-wit gisteren via een persbericht weten dat het noch Biglia noch zijn zaakwaarnemer kan bereiken. De club schakelde zelfs haar advocaten in ‘om de rechten van Anderlecht te vrijwaren’. Door niets van zich te laten horen, pleegt El Principito momenteel immers contractbreuk.


Uit goede bron vernamen wij dat Biglia nog altijd in zijn thuisland vertoeft, waar hij ook de feestdagen met zijn familie doorbracht. Daar wacht de Argentijnse aanvoerder nu op nieuws van zijn zaakwaarnemer, die de geïnteresseerde clubs aan het polsen is. Fiorentina en AC Milan zijn momenteel de meest concrete pistes. De Milanezen zouden een bod uitbrengen indien de Ghanees Kevin-Prince Boateng andere oorden opzoekt. De manager van Biglia moet dan wel nog het prijskaartje van acht miljoen euro dat in de clausule staat, naar beneden zien te krijgen. Net daarom is het zo vreemd dat Anderlecht zelfs hem niet kan bereiken. Zonder medewerking van paars-wit kan er helemaal geen transfer worden afgerond.Van Holsbeeck, die nog altijd in Brussel zit, gaf opnieuw geen verdere commentaar, maar stort zich dus met zijn advocaten op de zaak. Maar heel Anderlecht, dat was ook in Belek voelbaar, is enorm ontgoocheld in Biglia. Vooral omdat dit niet zijn stijl is. In de zeven jaar dat hij bij Anderlecht zit, heeft hij nooit problemen gehad met de club, ondanks het feit dat hij al enkele jaren hogerop wil.

biglia vanholsbeeck rsca

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...