Biglia pleegt contractbreuk

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck probeerde Lucas Biglia gisteren tevergeefs te bereiken en schakelde alvast zijn advocaten in. De Argentijn, die momenteel in zijn thuisland vertoeft, pleegt immers contractbreuk. Intussen hoopt trainer John van den Brom nog altijd dat zijn aanvoerder terugkeert, maar als dat niet gebeurt, staat een vervanger klaar.


Lucas Biglia stuurde afgelopen weekend zijn kat naar de oefenstage in het Turkse Belek en hoewel Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck zondag nog meldde dat hij contact had met de Argentijn, liet paars-wit gisteren via een persbericht weten dat het noch Biglia noch zijn zaakwaarnemer kan bereiken. De club schakelde zelfs haar advocaten in ‘om de rechten van Anderlecht te vrijwaren’. Door niets van zich te laten horen, pleegt El Principito momenteel immers contractbreuk.


Uit goede bron vernamen wij dat Biglia nog altijd in zijn thuisland vertoeft, waar hij ook de feestdagen met zijn familie doorbracht. Daar wacht de Argentijnse aanvoerder nu op nieuws van zijn zaakwaarnemer, die de geļnteresseerde clubs aan het polsen is. Fiorentina en AC Milan zijn momenteel de meest concrete pistes. De Milanezen zouden een bod uitbrengen indien de Ghanees Kevin-Prince Boateng andere oorden opzoekt. De manager van Biglia moet dan wel nog het prijskaartje van acht miljoen euro dat in de clausule staat, naar beneden zien te krijgen. Net daarom is het zo vreemd dat Anderlecht zelfs hem niet kan bereiken. Zonder medewerking van paars-wit kan er helemaal geen transfer worden afgerond.Van Holsbeeck, die nog altijd in Brussel zit, gaf opnieuw geen verdere commentaar, maar stort zich dus met zijn advocaten op de zaak. Maar heel Anderlecht, dat was ook in Belek voelbaar, is enorm ontgoocheld in Biglia. Vooral omdat dit niet zijn stijl is. In de zeven jaar dat hij bij Anderlecht zit, heeft hij nooit problemen gehad met de club, ondanks het feit dat hij al enkele jaren hogerop wil.

biglia vanholsbeeck rsca

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...