"Aanvoerder" Biglia zorgt voor ontgoocheling bij Anderlecht!

Lucas Biglia daagde gisteren niet op voor de stage van Anderlecht. De aanvoerder werd nochtans verwacht in Turkije, maar het heeft er alle schijn van dat hij een transfer aan het forceren is. Manager Herman Van Holsbeeck kreeg hem uiteindelijk aan de lijn en zoekt nu een oplossing. Na de laatste wedstrijd tegen Lierse benadrukte Lucas Biglia nogmaals dat hij Anderlecht absoluut in januari wou verlaten en na de gebeurtenissen van gisteren lijkt een vertrek dichterbij dan ooit. Door niet op te dagen op het oefenkamp in het Turkse Belek heeft het er alle schijn van dat El Principito een transfer aan het forceren is en dus hoopt dat zijn prijskaartje van acht miljoen euro gevoelig zakt. Dat is nochtans een vaste clausule in zijn contract. 'Als blijkt dat ik toch moet blijven, zal ik de knop omdraaien en alles voor Anderlecht geven', had de 26-jarige Argentijn nochtans óók gezegd, maar die woorden klinken plots bijzonder hol. 
Dat Biglia zaterdag niet met de groep naar het Turkse Belek afreisde, was geen verrassing want net zoals Kljestan, Jovanovic en co. zou hij rechtstreeks vanuit zijn thuisland komen en 's avonds laat pas in het hotel arriveren. Maar gistermiddag was er nog altijd geen spoor van de Argentijn, de vlucht van Buenos Aires naar Antalya had hij blijkbaar links laten liggen. Zelfs een telefoontje om te zeggen waar hij zat of wat er aan de hand was, bleef uit en dat zorgde uiteraard voor heel wat gefronste wenkbrauwen, zeker omdat Biglia bekendstaat om zijn professionele houding. Zelfs manager Herman Van Holsbeeck, die voorlopig in Brussel zit en pas woensdag naar Turkije afreist, had geen idee wat er gaande was. Trainer John van den Brom wist nog minder en onthield zich daarom van commentaar. 'Ik heb geleerd dat je alleen moet spreken over de spelers die er wél bij zijn', grijnsde de Nederlander. Ook Matias Suarez, die van alle spelers het dichtst bij Biglia staat, wist niet waar zijn landgenoot uithing. 


Rond half drie deelde woordvoerder David Steegen mee dat Van Holsbeeck toch contact had kunnen opnemen met Biglia. 'Herman is ermee bezig', klonk het, maar waarmee hij precies bezig was, was erg onduidelijk. Anderlecht kreeg alleszins nog geen enkel officieel bod binnen voor zijn Argentijnse spelmaker, maar Biglia's makelaar heeft wel contacten. Fiorentina lijkt voorlopig het meest concreet, maar dat vindt de Argentijnse international voorlopig te duur. AC Milan, Wolfsburg en Newcastle werden ook al genoemd. Alles wijst erop dat Biglia door weg te blijven, zijn vertrek probeert te forceren. Hij wil koste wat het kost de transferprijs drukken, omdat hij weet dat geen enkele club bereid is om de afkoopsom van acht miljoen euro op tafel te leggen. Begrijpelijk, al is het niet echt netjes om je club op dergelijke wijze voor het blok te plaatsen. Dat had men van de aanvoerder allerminst verwacht, de reacties vanuit het Anderlecht-kamp waren vooral reacties van ontgoocheling in Biglia. Manager Van Holsbeeck onthield zich gisteren van commentaar, maar is ongetwijfeld niet gelukkig met de afwezigheid van Biglia. Anderlecht was van plan om het been stijf te houden voor de acht miljoen euro, maar door de zaak Aruna Dindane in 2004 heeft Van Holsbeeck ook geleerd dat het niet loont om een ongelukkige speler tegen zijn zin bij de club te houden. Mogelijk komt er dus een compromis. 


Wanneer het prijskaartje van Biglia inderdaad daalt tot zes of zelfs vier miljoen euro zou dat al een stuk betaalbaarder zijn voor bijvoorbeeld Fiorentina. De Argentijn wil alvast naar een topcompetitie om het WK 2014 voor te bereiden. De kans dat Lucas Biglia nog een wedstrijd voor Anderlecht speelt, is gisteren alleszins serieus geslonken. In Belek lijkt men hem niet meer te moeten verwachten. biglia vanholsbeeck

Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: “Het doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseinde”
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"
Vanhaezebrouck: "Niet efficiënt genoeg vandaag"
Anderlecht wint met het kleinste verschil in Genk

Meer nieuws...