EfficiŽnt Anderlecht heeft 30 op 30 beet

Met een prachtgoal van de ingevallen Ronald Vargas zwaait Anderlecht een erg succesvol 2012 in stijl uit. De titel gepakt begin mei, de Champions League afgedwongen eind augustus en eind december opnieuw perfect op titelkoers. Dankzij een tiende zege op rij loopt paars-wit weer 8 punten uit op het nummer twee Zulte Waregem. Belangrijker: Club volgt op 13 stuks, Standard -dat eerder vanavond met 3-0 won van Beerschot- op 14 en Genk op 16. Tegen Lierse deed Anderlecht het erg efficiŽnt. Voor de pauze twee kansen en twee goals, via natuurlijk Mbokani en Jovanovic. Na de pauze deed ook De Sutter zijn duit in het zakje. Een moedig maar naÔef Lierse bleef steken op een goaltje van Elgabas. Wie doet dit Anderlecht iets? Niemand.

Van den Brom recupereerde Mbokani en besloot De Sutter, op 'Super Sunday' goed voor twee goals in de uppercut tegen Genk, te laten staan. Dat resulteerde niet meteen in een leuke start. Lierse pakte het goed georganiseerd aan en paars-wit speelde te traag en te weinig precies om een opening te forceren. Via Bourabia was de eerste kans na een ingestudeerde vrije trap zelfs voor de bezoekers. Tot De Sutter en Bruno -tot dan beiden helemaal niet in de match- plots de opener voorbereidden. Niemand minder dan Mbokani kopte de voorzet van die laatste perfect binnen. Zijn 15de competitiegoal dit seizoen, zijn 34ste goal ook in zijn 50ste match voor Anderlecht: wat zouden de Brusselaars zijn zonder 'Dieu'? Daarna ging het plots snel, zeker omdat Hazurov een goeie kans op de gelijkmaker verprutste: De Sutter schotelde Jovanovic de 2-0 voor en na de pauze sloeg ook de diepe spits zelf toe. Goed voor alweer zijn negende goal. De voorzet op maat was op naam van Gillet.

3-0, dat was wel erg zwaar voor Lierse dat het niet eens slecht deed. Maar in de zone van de waarheid loopt er altijd wel iets mis voor de Pallieters. Of nog maar een lading Egyptenaars dat euvel in de acht matchen die Lierse na de winterstop rest om zich te handhaven, is nog maar de vraag. Elgabas bijvoorbeeld nam een afvallende bal dan toch eens lekker op de slof (3-1), om in de slotfase een kans op de aansluitingstreffer op Proto te trappen. Dan deed Vargas het beter. En hoe! Met een heerlijke schaar in de lucht trapte hij een voorzet van Jovanovic in de verste hoek binnen. Mooier kon Anderlecht dit jaar niet afsluiten. Zeker niet toen het bestuur trakteerde op champagne in de kleedkamer. Voor de beauty van Vargas mocht zeker een grand cru opengetrokken worden. Blijft dit Anderlecht in de wintermercato (zo goed als) ongewijzigd, ligt een tweede opeenvolgende landstitel en bijhorende CL-kwalificatie voor het grijpen.

Goals: 30' Mbokani (1-0), 38' Jovanovic (2-0), 51' De Sutter (3-0), 60' El Gabbas (3-1), 92' Vargas (4-1)
Anderlecht: Proto, Safari, Nuytinck, Wasilewski, Gillet, Jovanovic, Kljestan, Biglia, Bruno (78' Vargas), Mbokani, De Sutter
Lierse: Sels, Heymans (57' Moslem), Okka, SaÔdi, Dachelet, El Gabbas, Wils (63' Hairemans), Bourabia, Lambot, Ayew (75' Vercauteren), Harzurov
Gele kaarten: 73' Jovanovic
Scheidsrechter: Claude Bourdouxhe
Toeschouwers: 21.000

lierse jupilerproleague

Frutos: "Op Anderlecht moet je altijd winnen, maar ik heb een goed gevoel"
Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
DaniŽl Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic

Meer nieuws...