Anderlecht pakt ook in Genk de volle buit

RC Genk heeft de zegereeks van Anderlecht niet kunnen onderbreken. Na een waar spektakelstuk moesten de Limburgers met 2-4 buigen voor paars-wit, dat in een knotsgek laatste halfuur nochtans de val nabij was. Halfweg leek er met 0-2 niks aan de hand, na de aansluitingstreffer van Koulibaly stond de Brusselse boot op zinken. Invaller Plet maakte gelijk, 'vergat' er 3-2 van te maken, waarna Anderlecht op een diefje met de volle buit aan de hand ging. De negende overwinning op rij voor RSCA, dat in het klassement acht punten uitloopt op eerste achtervolger Zulte Waregem.

'Super Sunday', het te pas en te onpas gebruikte predikaat om een topzondag in de Jupiler Pro League te bejubelen, heeft op deze 23ste december 2012 nog eens aan de steile verwachtingen beantwoord. Zowel op Standard, waar Club Brugge met 1-3 ging winnen, als in Genk kregen de volgepakte tribunes waar voor hun geld. Met een waanzinnige slotfase voor de toeschouwers in de Cristal Arena erbovenop. Na de 2-2 van Plet was Anderlecht rijp voor de sloop, maar het nekschot bleef de bezoekers bespaard. Diezelfde Plet trapte immers dť kans op 3-2 op het lichaam van Proto. Bij de daaropvolgende counter tikte De Sutter - vanuit buitenspel, zoals de herhaling aantoonde - RC Genk opnieuw in de achtervolging. Luttele minuten restten op de stadionklok, maar de Limburgers waren nog niet uitgeteld. Vossen, niet volledig fit en pas na 82 minuten in het strijdperk geworpen, trapte een strafschop via de dwarsligger over doel. Een efficiŽnt Anderlecht deed via Iakovenko de pil voor Genk nog wat bitterder smaken: 2-4.

Knotsgek, dat laatste halfuur, maar al voor rust was het genieten in de Cristal Arena. Een zwierig gestart Genk creŽerde via Barda, Gorius en De Ceulaer enkele kansen, maar ook toen scoorde Anderlecht het hoogst inzake efficiŽntie. Gillet, goeie wedstrijd, knikte een vrije trap van Biglia moederziel alleen voorbij Van Hout. Op slag van rust verdubbelde De Sutter, die Mbokani met grote onderscheiding verving, de paars-witte voorsprong. Niet slecht bezig overigens, die tweede keus bij RSCA: Kanu, stand-in voor de geblesseerde Praet, dreigde geregeld en speelde een bepalende rol bij de 2-3. De plaatsbal van de Braziliaan hobbelde via de kruising en de rug van Van Hout voor de voeten van De Sutter.

Neen, ons hoort u niet klagen over dit exquise partijtje kerstvoetbal op Limburgse bodem. Op het puntje van onze stoel zaten we, vanaf minuut 61 en de 1-2 van Koulibaly, en daar zijn we tot het allerlaatste fluitsignaal van Verbist niet meer van afgekomen. De competitie 'redden', zoals RC Genk in diverse media was gesmeekt, is de troepen van Mario Been dan weer niet gelukt. Schoonheid en efficiŽntie zijn tijdens deze campagne al meermaals niet hand in hand gegaan bij de fusieploeg. Met een magere zesde plaats in het klassement als tussenbalans. De cijfers van Anderlecht ogen een pak indrukwekkender: negende zege op rij, acht punten los in de rangschikking. Wie doet de brigade van John van den Brom dit seizoen nog wat?

Goals: 35' Gillet (0-1), 44' De Sutter (0-2), 61' Koulibaly (1-2), 76' Plet (2-2), 86' De Sutter (2-3), 93' Iakovenko (2-4)
Genk: Van Hout, Tshimanga, Koulibaly, Anele, Dani Fernandez, Hyland, Gorius (88' Kumordzi), Barda, De Ceulaer (72' Plet), Buffel, Joseph-Monrose (82' Vossen)
Anderlecht: Proto, Safari, Nuytinck, Kouyatť, Gillet, Jovanovic (87' Iakovenko), Kljestan, Biglia, Kanu, Bruno, De Sutter (90' Fernando Canesin)
Gele kaarten: 21' Kouyatť, 68' Proto
Toeschouwers: 20.000
Scheidsrechter: Johan Verbist

genk jupilerproleague

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...