Michel Verschueren: "Je kun een club niet leiden als een bedrijf"

Michel Verschueren (81) heeft nog steeds zijn plaats bij RSC Anderlecht. Als manager is hij al een tijdje vervangen door Herman Van Holsbeeck, maar achter de schermen is hij nog steeds een belangrijke figuur voor Paars-wit. 


"Het is niet Constant Vanden Stock die van Anderlecht een rijke club heeft gemaakt, maar wel de manier waarop hij de professionalisering heeft doorgevoerd. Financieel moest alles kloppen. Maar ik ga niet ontkennen dat wij ook soms hebben moeten verkopen uit noodzaak. De transfer van Mémé Tchité naar Santander is zo een voorbeeld", zegt Michel Verschueren in La Dernière Heure."Ik heb altijd gezegd dat de loonmassa niet meer dan 50% van het budget mag bedragen. Maar vergeet niet dat Anderlecht, samen met drie andere clubs, totaal schuldenvrij is. De licentiecommissie verricht uitstekend werk. Maar ook bij Anderlecht hebben we de crisis gevoeld. Sponsors blijven komen, maar ze sluiten nu bijvoorbeeld een contract af voor een jaartje minder."


"Voorzitters als Duchâtelet of Verhaeghe maken de fout hun club als een bedrijf te willen leiden. Ze moeten leren begrijpen dat het zo niet werkt. Maar langs de andere kant kunnen ze veel betekenen voor het Belgische voetbal. Anderlecht staat nu wel weer eerste, maar door die play-offs zijn we van niks meer zeker. Hopelijk wordt het systeem snel afgeschaft."


verschueren

Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van België
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"

Meer nieuws...