Eersteklassers steunen opnieuw SOS Kinderdorpen

In deze eindejaarsperiode laten de eersteklassers zich weer van hun beste kant zien. De clubs uit de Jupiler Pro League spelen tijdens het kerstvoetbal op 26 en 27 december allemaal met de slogan 'Pro League +' op de borst. Het is een onderdeel van de actie om geld in te zamelen voor de liefdadigheidsorganisatie SOS Kinderdorpen. 


Onder de noemer Pro League + zet de Pro League zich in op sociaal-maatschappelijk vlak en ondersteunt organisaties op nationaal en internationaal niveau. Zo steunt Pro League + de organisatie SOS Kinderdorpen in Afrika met het project 'Met de bal van de straat naar de school'. Het gaat om familieversterkende programma's. Iedereen kan SOS Kinderdorpen steunen door te bieden op het truitje van zijn of haar favoriete speler. De veiling van de shirts begint vandaag en duurt tot donderdag 27 december middernacht. Bieden kan opwww.jupilerproleague.be.'Voetbal is de nummer ťťn sport op wereldschaal en ook in BelgiŽ', zegt Ludwig Sneyers, directeur-generaal van de Pro League. 'We zorgen ervoor dat de voetbalwereld een hefboom vormt. Tijdens het kerstvoetbal willen alle clubs de boodschap brengen naar de buitenwereld: ook wij denken tijdens deze kerstperiode aan anderen.' 


Op de de 22ste speeldag (woensdag 26 en donderdag 27 december) zullen alle spelers van de Pro League in de eerste helft het logo Pro League + dragen in plaats van de hoofdsponsor. 'Met deze actie wensen we het werk van SOS Kinderdorpen te belichten', aldus nog Sneyers. 'De betrokkenheid van alle supporters in deze kerstactie is zeer groot. Samen kunnen we een verschil maken!' Dat bleek vorig jaar. Dankzij de steun van de fans zamelden de Pro League en de clubs toen maar liefst 58.000 euro in voor SOS Kinderdorpen. Meer dan 2.300 kinderen en hun families in onder andere Congo en Burundi werden dankzij de inspanningen van de fans geholpen en konden genieten van huisvesting, medische zorgen en educatie. 

jupilerproleague soskinderdorpen

Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
DaniŽl Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht

Meer nieuws...