Anderlecht heeft achtste zege op rij te pakken

Anderlecht heeft voor het eerst in eerste klasse kunnen winnen tegen OHL, maar de 2-1 winst kwam er na een moeizame partij. Mbokani scoorde eerst een strafschop en trapte na de rust zijn tweede binnen. Leuven was zelf niet bijster sterk, maar toch kende de leider een lastige slotfase. Het slechtste nieuws voor Paarswit: Mbokani slikte een gele kaart en zal er volgende week in Genk niet bij zijn.

OHL had tot vandaag een knap palmares tegen Anderlecht. In twee seizoenen in eerste klasse wisten de Leuvenaars één keer te winnen en twee keer gelijk te spelen tegen de landskampioen. Nu komt daar dus een eerste nederlaag bij, maar OHL werd zeker niet weggespeeld. Er zat vooral te weinig tempo in het spel van beide clubs om elkaars verdediging te ontwrichten. Voor de pauze noteerden we aanvankelijk één grote kans aan beide kanten, maar de opening kwam er door een strafschot voor Anderlecht. Handspel van Vanaudenaerde dwong Nzolo om de bal op de stip te leggen en Mbokani trapte binnen. Het was wel een nipt doelpunt, want Bailly zat er nog met een hand aan. Bij Leuven zagen de combinaties op het middenveld er behoorlijk uit, maar in de aanval liep het voor geen meter. De beslissende pass bleef telkens uit en werd probleemloos opgevangen door Anderlecht. Kort voor de rust kwamen er dan toch een paar mooie combinaties waarmee OHL kon dreigen. Ibou wist er eentje binnen te tikken en zo mocht Leuven met een verdiend gelijkspel gaan rusten.

Maar niemand kon Mbokani afstoppen, want na de rust volstond een versnelling van Dieu om met een hard schot de wedstrijd te beslissen. OHL leek dit keer toch wat aangeslagen, maar de thuisploeg bracht de rest van de tweede helft heel weinig op de mat. Zo kreeg OHL de kans om toch meer in de aanval te trekken en het slotkwartier werd nog spannend. De jongeren Praet en Bruno waren bij Anderlecht toen al met een lichte blessure naar de kant gegaan. OHL was nog een paar keer gevaarlijk met een poging tegen de lat als beste kans. In de tribune nam het gemor toe, want Anderlecht deed niets met de ruimte die het op de counter kreeg. Veel onzuivere ballen en weinig creativiteit, het was de omgekeerde wereld van Anderlecht op verplaatsing in de voorbije wedstrijden. De goals van Mbokani waren uiteindelijk genoeg voor 2-1 winst, maar Dieu zal er volgende week in de topper op het veld van Genk niet bij zijn. Hij pakte de gele kaart die hij niet mocht slikken en dus zullen de doelpunten van iemand anders moeten komen. Het wordt interessant om te zien wie de taak van de topspits zal overnemen.

Goals: 26' Mbokani (1-0, pen), 44' Ibou (1-1), 50' Mbokani (2-1)
Anderlecht: Proto, Safari, Nuytinck, Kouyaté, Gillet, Jovanovic (79' Kanu), Kljestan, Biglia, Praet (61' Iakovenko), Bruno (75' Wasilewski), Mbokani
OH Leuven: Bailly, Thompson, Weuts (77' Ogbu), Robson, Vanaudenaerde, Azevedo (85' Karuru), Geraerts, Gislason, Ngolok, Yagan (59' Pouga), Ibou
Gele kaarten: 13' Nuytinck, 17' Robson, 53' Kouyaté, 74' Mbokani
Toeschouwers: 21.000
Scheidsrechter: Jérôme Efong Nzolo

ohl leuven jupilerproleague

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...