Proto: "We gaan ons niet concentreren op Perbet"

Het Europees voetbal is voorbij. Vanaf nu moet Anderlecht alles op competitie en beker zetten. Silvio Proto kwam donderdag nog een laatste keer terug op de afgelopen campagne, maar kijkt vooral vooruit naar een nieuwe landstitel.



De Champions League-campagne is geen teleurstelling geworden, maar ook geen succes. "We zijn er ons van bewust dat we een goede campagne gespeeld hebben", aldus Proto; "Het verschil was niet zo groot. Het gebeurt ook niet veel dat het op de laatste match aankomt of we Europees door gingen gaan of niet. We zijn fier op sommige wedstrijden en ontgoocheld over andere. Zenit uit en Milan thuis hadden we meer moeten rapen. We weten dat we er alles aan gedaan hebben, maar soms ontbraken we de efficiŽntie of dat tikkeltje geluk."



Proto zelf speelde enkele bijzonder sterke wedstrijden. "Ik denk dat het ťťn van mijn beste campagnes in de Champions League is geweest. Ik heb toch enkele goede reddingen kunnen doen. We kregen inderdaad veel kansen tegen, maar dat komt deels omdat we zo hoog spelen", beweert Proto. "In Malaga heb ik tijdens de rust nog gezegd dat de verdedigers iets lager moesten komen, want er zat veel te veel ruimte tussen hen en mij. En dan is het heel gevaarlijk bij counters."



En toch is er een duidelijke visie merkbaar. Eentje die het Anderlechtpubliek enorm pleziert, want het gebeurt zelden bij paars-wit dat de naam van een trainer gescandeerd wordt. Dat Van den Brom dat plezier na amper een half jaar al mocht smaken, is niet vreemd. Het aanvallende voetbal is immers de stijl van het huis. En die bracht de Nederlander terug. "Het is inderdaad het beste voetbal sinds ik hier ben. Pas op, toen Hassan hier speelde, was het ook goed."



Anderlecht moet nu de omschakeling maken naar het Belgische niveau. "Voor mij persoonlijk is er geen verschil tussen een match in de CL of in de Belgische competitie. Of toch wel, de context is anders: in de Champions League hadden we niets te verliezen, want we waren de underdog. In BelgiŽ hebben we alles te verliezen, want we zijn de grote favoriet."


En daar wacht morgenavond Bergen. "We hebben respect voor hen, want het is een ploeg die makkelijk scoort. In de heenmatch hadden we het al moeilijk tegen hen. Maar voor ons is de volgende match altijd de belangrijkste. Hoe we Perbet gaan stoppen? We hebben daarvoor geen specifiek plan. Het is een speler die heel makkelijk scoort, maar we gaan ons niet op hem concentreren", vervolgde Proto.

proto

Jonathan Lardot fluit Antwerp - Anderlecht
Anderlecht heeft defensieve versterking nodig!
Najar zeker niet fit voor duel tegen Antwerp
Dendoncker fit voor duel tegen Antwerp
Oma Kums trots op kleinzoon
Ook Sevilla heeft Kara op hun lijstje staan
Zeer mooi gebaar van RSCA-fans
Hanni: "Openingstreffer was een gebrek aan concentratie"
Lukasz Teodorczyk gelinkt aan AC Milan
Gerkens: "Ik ben goed geÔntegreerd in deze fijne groep"
Weiler: "Als we de kans hebben nog iets halen op links"
Trebel: "Obradovic was niet helemaal fit en moest de ploeg helpen"
Weiler: "Voor een eerste wedstrijd zeer tevreden"
Dendoncker mist Supercup door ziekte
Kums: "Wilden die prijs winnen"

Meer nieuws...