Van den Brom: "Alles is nog open"

Net als de rest van de club zat Anderlecht-coach John van den Brom met een tweeledig gevoel na de 1-0 in Sint-Petersburg. Milan Jovanovic, die de penalty veroorzaakte, neemt hij niks kwalijk.


Van den Brom kreeg waar hij vooraf om vroeg: een gave collectieve prestatie van zijn team. "Ik ben ontzettend trots op de ploeg, hoe die gespeeld heeft. Maar de ontgoocheling is groot door het resultaat.We speelden met een goeie organisatie, waren tactisch sterk en gaven weinig weg. Deze match geeft hoop om in de toekomst een rol van betekenis te kunnen spelen in de Champions League."


Ondanks de 1 op 9 ziet Van den Brom ook dit seizoen nog kansen:  "Malaga schiet eruit in onze groep. Op het gebied van punten en van het voetbal dat ze brengen. Maar de drie andere ploegen zijn ongeveer van  hetzelfde niveau en zullen strijden om de plaatsen twee en drie."


"Deze match geeft vertrouwen en een boost voor de toekomst. We moeten er echt in geloven. Dat is misschien het belangrijkste dat we vanavond geleerd hebben: we kunnen meestrijden met de rest."


Jovanovic zorgde met een ongelukkige fout voor de strafschop van de nederlaag. "Ik neem hem niets kwalijk", zegt Van den Brom. "Dit soort zaken gebeuren. Milan had niet in die situatie mogen verzeild raken. Hij probeerde nog te redden wat er te redden valt." Op die fase na was de coach trouwens tevreden over de ServiŽr: "Hij speelde dreigend en creŽerde kansen."

vandenbrom

Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!
Anderlecht: "De club bestudeert de voorstellen minutieus"
Bekerduel tegen Standard is volledig uitverkocht!
Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"

Meer nieuws...