Sterk Anderlecht laat Zenit ontsnappen

Anderlecht heeft een unieke kans laten liggen om iets mee te nemen uit Rusland. Eén penalty, na een fout van Jovanovic, besliste de match in de 72e minuut. Anderlecht deed voor de rest nauwelijks onder voor Zenit, maar het sprong niet goed om met de (schaarse) kansen.

Dat de crisis in Sint-Petersburg nog niet bezworen is, leek Anderlecht in de eerste helft goed uit te komen. De bezoekers namen bezit van de bal en met een 1-2 tikte Praet Jovanovic voor de keeper van Zenit. De linkspoot schoof de bal naast. Net voor het halfuur speelde Jovanovic Gillet vrij, maar ook hij wist geen raad met de opgelegde mogelijkheid. Zenit op zijn beurt kon Proto maar één keer bedreigen, met een vrijschop van een voor de rest onzichtbare en onmondige Hulk.

In het tweede bedrijf hanteerde Zenit een hoger tempo en verloor Anderlecht langzaam de greep op de wedstrijd. Bystrov kwam in schietpositie, maar schepte de bal van dichtbij wild over de palen. Twee minuten later liet Anderlecht zich lullig ringeloren. Op een snel genomen spelhervatting trok Jovanovic zijn tegenstander neer, Kerzjakov stuurde bij de penalty Proto de verkeerde kant uit. In het restant van de wedstrijd wilde Anderlecht er nog wel een offensiefje uitpersen. Zenit trok de loopgraven in, waardoor de ruimtes voor de Belgische landskampioen klein waren. De Sutter devieerde een voorzet net naast. Op een counter liet Hulk de 2-0 liggen, mede door een goed teruggekeerde Deschacht. Zenit hield de drie punten thuis en gaf Anderlecht een lesje in efficiëntie. Op zes november komt Zenit naar Brussel.

Goals: 72' Kerzhakov (1-0, pen)
Zenit: Malafeev, Criscito, Lombaerts, Hubocan, Anyukov, Shirokov (76' Bruno Alves), Semak (67' Zyryanov), Witsel, Hulk, Faizulin (58' Bystrov), Kherzakov (Trainer: Luciano Spalletti)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Kouyaté, Wasilewski (83' Molins), Jovanovic, Praet (74' Iakovenko), Biglia, Gillet, Kanu, De Sutter
Gele kaarten: 30' Faizulin, 52' Wasilewski, 72' Jovanovic, 79' Proto, 92' De Sutter
Scheidsrechter: Ivan Bebek (Kroatië)
Toeschouwers: 18.000 (Petrovskij Stadion, Sint-Petersburg)

championsleaque zenit

Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht
Anderlecht versterkt scoutingscel met data- expert
AEK Athene niet opgezet met protest actie van Vranjes
Sparta Praag stuurt officieel bericht over Stanciu de wereld in
Is Anderlecht bereid prijs Dendoncker te laten zakken?
Kara speelklaar voor Play-off1
Stanciu tekent vandaag contract van 3,5 jaar bij Sparta Praag
Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"

Meer nieuws...