Vandenbempt: "Boucaut offerde één speler op voor het hoger belang"

Sporza-journalist en voetbalcommentator Peter Vandenbempt komt voor onze camera terug op een bewogen namiddag op Sclessin. "De bond moet drastisch optreden", vindt hij. Scheidsrechter Boucauts argument om te laten doorspelen, omdat niemand geraakt werd, houdt volgens Vandenbempt geen steek. "Zo word je gegijzeld door de supporters."Vandenbempt zat gisteren op de eerste rij op Sclessin voor Standard-Anderlecht (2-1), maar veel pret beleefde hij niet aan zijn namiddag. "Ik vond het een hele teleurstelling, eerlijk gezegd."


Je gaat niet naar het stadion om oorlogstaferelen mee te maken "Je kijkt uit naar het voetbal en je gaat niet naar het stadion om oorlogstaferelen mee te maken. We zijn met zijn allen voetballiefhebbers, je hebt een prachtige affiche en een prachtig décor en dan krijg je zoiets."


Met "zoiets" bedoelt Vandenbempt uiteraard de vuurpijlen. Over die incidenten en het optreden van scheidsrechter Alexandre Boucaut heeft de voetbalcommentator een duidelijke mening.


"Het is niet simpel om in zulke omstandigheden de juiste beslissing te nemen. Boucaut deed er goed aan om de wedstrijd een eerste keer stil te leggen, al had ik de spelers wel naar binnen geroepen. Maar goed, dat kan ik nog begrijpen. Je geeft de supporters een tweede kans."


"Wat ik wel verkeerd vind, is dat er na het tweede incident nauwelijks een onderbreking kwam. Iedereen bleef staan. Het argument van Boucaut dat niemand in gevaar was en niemand geraakt werd, houdt wel geen steek. Als je zoals Proto in een regen van vuurpijlen staat, ben je wel in gevaar."


"Als je als scheidsrechter je beslissingen (in dit geval de match langer of definitief stilleggen, red) laat afhangen van de reactie van de supporters, dan word je de gegijzelde van die supporters."


"Boucaut heeft bij wijze van spreken één speler, met name Silvio Proto, opgeofferd voor het hogere belang.Ik kijk met belangstelling uit naar het signaal van de bond. De KBVB moet drastisch ingrijpen. Want als je dit laat passeren, zet je de deur wijd open."


"Als het wat slechter gaat met je ploeg, gooi je een paar vuurpijlen op het veld en beïnvloed je mee het resultaat.Want dat is toch gebeurd gisteren. Er was een Anderlecht voor en een Anderlecht na de incidenten. De wedstrijd heeft geen normaal verloop gekend."

vandenbempt

Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten
Anderlecht plant bod op Ghanese flankaanvaller
Pieter Gerkens: "Door het play-offsysteem is alles mogelijk"
Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht

Meer nieuws...