Vandenbempt: "Boucaut offerde één speler op voor het hoger belang"

Sporza-journalist en voetbalcommentator Peter Vandenbempt komt voor onze camera terug op een bewogen namiddag op Sclessin. "De bond moet drastisch optreden", vindt hij. Scheidsrechter Boucauts argument om te laten doorspelen, omdat niemand geraakt werd, houdt volgens Vandenbempt geen steek. "Zo word je gegijzeld door de supporters."Vandenbempt zat gisteren op de eerste rij op Sclessin voor Standard-Anderlecht (2-1), maar veel pret beleefde hij niet aan zijn namiddag. "Ik vond het een hele teleurstelling, eerlijk gezegd."


Je gaat niet naar het stadion om oorlogstaferelen mee te maken "Je kijkt uit naar het voetbal en je gaat niet naar het stadion om oorlogstaferelen mee te maken. We zijn met zijn allen voetballiefhebbers, je hebt een prachtige affiche en een prachtig décor en dan krijg je zoiets."


Met "zoiets" bedoelt Vandenbempt uiteraard de vuurpijlen. Over die incidenten en het optreden van scheidsrechter Alexandre Boucaut heeft de voetbalcommentator een duidelijke mening.


"Het is niet simpel om in zulke omstandigheden de juiste beslissing te nemen. Boucaut deed er goed aan om de wedstrijd een eerste keer stil te leggen, al had ik de spelers wel naar binnen geroepen. Maar goed, dat kan ik nog begrijpen. Je geeft de supporters een tweede kans."


"Wat ik wel verkeerd vind, is dat er na het tweede incident nauwelijks een onderbreking kwam. Iedereen bleef staan. Het argument van Boucaut dat niemand in gevaar was en niemand geraakt werd, houdt wel geen steek. Als je zoals Proto in een regen van vuurpijlen staat, ben je wel in gevaar."


"Als je als scheidsrechter je beslissingen (in dit geval de match langer of definitief stilleggen, red) laat afhangen van de reactie van de supporters, dan word je de gegijzelde van die supporters."


"Boucaut heeft bij wijze van spreken één speler, met name Silvio Proto, opgeofferd voor het hogere belang.Ik kijk met belangstelling uit naar het signaal van de bond. De KBVB moet drastisch ingrijpen. Want als je dit laat passeren, zet je de deur wijd open."


"Als het wat slechter gaat met je ploeg, gooi je een paar vuurpijlen op het veld en beïnvloed je mee het resultaat.Want dat is toch gebeurd gisteren. Er was een Anderlecht voor en een Anderlecht na de incidenten. De wedstrijd heeft geen normaal verloop gekend."

vandenbempt

Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!
Anderlecht: "De club bestudeert de voorstellen minutieus"
Bekerduel tegen Standard is volledig uitverkocht!
Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"

Meer nieuws...