RSCA en KBVB kunnen dit niet laten passeren!

Eén dag na Standard-Anderlecht krijgen de incidenten van de eerste helft nog steeds alle aandacht. Wat moet er nu gebeuren? De KBVB staat voor één van zijn moeilijkste beslissingen menen wij, want mag dit onbestraft voorbij gaan?


Objectief gezien mag Anderlecht zich gisteren bestolen voelen. Een voetbalwedstrijd duurt normaal gezien tweemaal vijfenveertig minuten en daar tussen een kwartier waarin trainers één en ander kunnen bijsturen. Standard zat gisteren bij de aanvangsfase helemaal niet in de wedstrijd en stond ook verdiend op achterstand. Na de volksopstand in de tribunes gingen Van Damme en co echter (letterlijk) door een vuur om de gemoederen te bedaren. Een time out om zich te bezinnen was alles wat daar voor nodig was.
"We wisten dat we iets gingen meemaken indien we verloren", zei Laurent Ciman na de wedstrijd. Wat ze ook gingen meemaken, het maakt de rekening van paars-wit niet. Die werden door het gebeurde helemaal van de sokken geblazen. Silvio Proto stond meestal tien meter voor zijn zestien om maar geen vuurwerk in zijn nek te krijgen en de rest had de concentratie blijkbaar achtergelaten in de catacomben.
Een publiek kan een wedstrijd beïnvloeden, maar meestal gebeurt dat ludiek.Wat de supporters van de Rouches gisteren ten berde brachten had echter niets meer met supporteren te maken, dat neigde verdacht veel naar hooliganisme. Ok, het was gericht tegen de eigen ploeg, maar we kunnen ons inbeelden dat ook u of ik niet echt op ons gemak op het veld zouden staan als tegenstander op dat moment.Ref Boucaut besloot om - ondanks aandringen van Proto en Biglia - de wedstrijd te laten doorspelen. Akkoord, we kunnen de man begrijpen. Affluiten zou waarschijnlijk de complete chaos met zich meegebracht hebben. Ook wij zagen het gisteren immers niet goed komen indien Anderlecht een tweede keer had gescoord of de wedstrijd was stilgelegd. 


Maar op bondsniveau moet er wel een signaal gegeven worden. Dit kan niet ongemerkt voorbij gaan of er wordt een precedent gecreëerd dat zijn voorgaande niet kent. De Bond stuurde vandaag een bericht dat de Rouches voor de Geschillencommissie moeten komen. Benieuwd wat er in gesloten kring van de KBVB gaat besloten worden. Een aantal wedstrijden zonder publiek? Een boete? Of dient Anderlecht klacht in tegen de uitslag? Alles is nog mogelijk.

standard rsca

Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!
Anderlecht: "De club bestudeert de voorstellen minutieus"
Bekerduel tegen Standard is volledig uitverkocht!
Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"

Meer nieuws...