Thibaut Courtois: "Bij Malaga komt het gevaar van overal"

Anderlecht hoopt vanavond iets te rapen tegen Malaga, maar dan zal het top moeten zijn. Thibaut Courtois en Nicolas Lombaerts kennen Malaga en geven Anderlecht tips.


"Anderlecht moet opletten", zegt Atletico Madrid-doelman Courtois in Het Laatste Nieuws. "Verdedigend staan ze goed bij Malaga. Ze kregen in zes wedstrijden maar twee goals binnen. En aanvallend kan het gevaar van overal komen."


"Isco is een groot talent, maar Saviola moet je ook goed in de gaten houden. Anderlecht moet vooral proberen om de belangrijke schakels op het middenveld vast te zetten."


Lombaerts verloor twee weken geleden met Zenit met 3-0 in Malaga. "Omdat wij niet scherp genoeg speelden, maar ook omdat Malaga een sterk team vormt", zegt de verdediger.


"Neem het van me aan: niemand zal daar makkelijk winnen. Malaga is een typisch Spaanse club: ze tikken de bal rustig rond, zoeken de combinatie en blijven altijd voetballen. En als je het centrum probeert te sluiten, gaan ze langs de flank waar Joaquin acties kan maken."


Toch is Anderlecht niet kansloos volgens Lombaerts. "In de omschakeling is Malaga niet zo goed. Ze lopen niet zo vlot terug, ze zijn te aanvallend ingesteld. Dan komt er ruimte tussen de lijnen."


Courtois ziet ook kansen voor Anderlecht. "Maar dan moet het 90 minuten lang geconcentreerd en foutloos spelen. In België kan het zich misschien foutjes permitteren, maar in de Champions League worden die meteen afgestraft."


"Anderlecht moet Malaga thuis meteen bij de keel grijpen, zeker met de steun van het publiek. Met Proto heeft het een keeper in topvorm en Mbokani en Jovanovic kunnen altijd een goaltje maken."

championsleque rsca malaga

Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht
Anderlecht versterkt scoutingscel met data- expert
AEK Athene niet opgezet met protest actie van Vranjes
Sparta Praag stuurt officieel bericht over Stanciu de wereld in
Is Anderlecht bereid prijs Dendoncker te laten zakken?
Kara speelklaar voor Play-off1
Stanciu tekent vandaag contract van 3,5 jaar bij Sparta Praag
Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"

Meer nieuws...