Thibaut Courtois: "Bij Malaga komt het gevaar van overal"

Anderlecht hoopt vanavond iets te rapen tegen Malaga, maar dan zal het top moeten zijn. Thibaut Courtois en Nicolas Lombaerts kennen Malaga en geven Anderlecht tips.


"Anderlecht moet opletten", zegt Atletico Madrid-doelman Courtois in Het Laatste Nieuws. "Verdedigend staan ze goed bij Malaga. Ze kregen in zes wedstrijden maar twee goals binnen. En aanvallend kan het gevaar van overal komen."


"Isco is een groot talent, maar Saviola moet je ook goed in de gaten houden. Anderlecht moet vooral proberen om de belangrijke schakels op het middenveld vast te zetten."


Lombaerts verloor twee weken geleden met Zenit met 3-0 in Malaga. "Omdat wij niet scherp genoeg speelden, maar ook omdat Malaga een sterk team vormt", zegt de verdediger.


"Neem het van me aan: niemand zal daar makkelijk winnen. Malaga is een typisch Spaanse club: ze tikken de bal rustig rond, zoeken de combinatie en blijven altijd voetballen. En als je het centrum probeert te sluiten, gaan ze langs de flank waar Joaquin acties kan maken."


Toch is Anderlecht niet kansloos volgens Lombaerts. "In de omschakeling is Malaga niet zo goed. Ze lopen niet zo vlot terug, ze zijn te aanvallend ingesteld. Dan komt er ruimte tussen de lijnen."


Courtois ziet ook kansen voor Anderlecht. "Maar dan moet het 90 minuten lang geconcentreerd en foutloos spelen. In BelgiŽ kan het zich misschien foutjes permitteren, maar in de Champions League worden die meteen afgestraft."


"Anderlecht moet Malaga thuis meteen bij de keel grijpen, zeker met de steun van het publiek. Met Proto heeft het een keeper in topvorm en Mbokani en Jovanovic kunnen altijd een goaltje maken."

championsleque rsca malaga

Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!
Anderlecht: "De club bestudeert de voorstellen minutieus"
Bekerduel tegen Standard is volledig uitverkocht!
Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"

Meer nieuws...